Μετά από αυτή την (καλή) είδηση θα θες εσύ να πλένεις τα... πιάτα κάθε μέρα!

Μετά από αυτή την (καλή) είδηση θα θες εσύ να πλένεις τα... πιάτα κάθε μέρα!

Πώς το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία σου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν το πλύσιμο πιάτων, καθώς το θεωρούν υπερβολικά βαρετό. Οι στοίβες με τα πιάτα μαζεύονται και έπειτα ο τσακωμός ξεκινά. Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος που θα αναλάβει το πλύσιμό τους; Ο ένας «δίνει το μπαλάκι» στον άλλον διαρκώς και η ιστορία επαναλαμβάνεται!


Μετά από αυτό το άρθρο όμως, θα δεις πως θα αναλαμβάνεις εσύ πιο συχνά αυτή τη δουλειά. Γιατί; Μα φυσικά γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πλύσιμο πιάτων κάνει καλό στην υγεία μας. Πάμε να δούμε τη μελέτη:

woman washing dishes f0ddc

Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Mindfulness», ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πλένουν τα πιάτα με προσοχή και αυξημένη συγκέντρωση στη διαδικασία, τείνουν να είναι πιο χαλαρά. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε πως όσο πιο πολύ βάση δίνει το άτομο στη διαδικασία (π.χ απολαμβάνει την θερμοκρασία του νερού ή την υφή του υγρού απορρυπαντικού) καταφέρνει αυτομάτως να μειώνει το άγχος και τη νευρικότητά του.

Τι λέτε; Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το ρίξουμε στο... πλύσιμο των πιάτων για να «σκοτώσουμε» το άγχος και τη νευρικότητά μας;

Διαβάστε ακόμα

Τι είναι αυτό που φοράς καθημερινά και αποτελεί τρομερή πηγή μικροβίων;

Ξενύχτησες και δεν μπορείς με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι; Διάβασε αυτά τα tips!