Προσοχή: Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την υγεία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Προσοχή: Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες βλάπτουν την υγεία σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Σίγουρα τις έχεις κι εσύ!

Προσέχεις πολύ την υγεία σου και θεωρείς πως κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να τη διατηρείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σωστά; Κι όμως, μερικές απλές, καθημερινές σου συνήθειες τη βλάπτουν χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι.


Πάμε να δούμε ποιες είναι και φρόντισε να λάβεις τα μέτρα σου:


1. Όσο βρίσκεσαι στο γραφείο κάθεσαι σε μια καρέκλα πάνω από 8 ώρες την ημέρα. Γυρνώντας στο σπίτι σου αντί να πας να γυμναστείς ή τέλος πάντων να βγεις μια βόλτα καταλήγεις πάλι να κάθεσαι στον αγαπημένο σου καναπέ. Έρευνες έχουν δείξει πως η καθιστική ζωή αυξάνει τις πιθανότητες για διαβήτη, κατάθλιψη και καρδιακή προσβολή.
2. Λατρεύεις τα social media και περνάς πολλές ώρες της ημέρας σου χαζεύοντας στο tablet ή το κινητό σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκύβεις διαρκώς μπροστά στην οθόνη και φυσικά να επιβαρύνεις τον αυχένα σου.

largeytrytrytrytryr 60b64


3. Κατά τις βραδινές ώρες σε πιάνει μια μανία να δεις τη μία σειρά μετά την άλλη και να παρακολουθήσεις κάθε πιθανή εκπομπή στην τηλεόραση. Έτσι, λοιπόν, καταλήγεις να κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα. Ο ελλιπής ύπνος μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να φέρει στον οργανισμό σου, όπως για παράδειγμα κατάθλιψη, παχυσαρκία, άνοια, πρόωρη γήρανση και πολλά άλλα. Ο οχτάωρος ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας.
4. Μέσα στην τσάντα σου ρίχνεις κάθε αντικείμενο που πιθανότατα θα χρειαστείς μέσα στη μέρα. Κλειδιά, πορτοφόλι, καλλυντικά, μαντηλάκια, ατζέντα, κινητό... και η τσάντα καταλήγει να ζυγίζει όσο... εσύ! Έχει παρατηρηθεί πως οι βαριές τσάντες είναι υπεύθυνες για πιθανά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και στους ώμους.
5. Έχεις αδυναμία στα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου τα οποία φυσικά δεν αποχωρίζεσαι ποτέ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ βαδίζεις από... ψηλά! Κι όμως, αυτή η συνήθεια μόνο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσει, όπως: τραυματισμούς στους συνδέσμους, πρόκληση διαστρεμμάτων και καταγμάτων, καθώς και κίνδυνο εμφάνισης οσφυαλγίας και αρθρίτιδας.


Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις αυτές τις αθώες (φαινομενικά) συνήθειές σου;

Διάβασε ακόμα

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άντρες;

Δυσκοιλιότητα τέλος, με αυτούς τους φυσικούς τρόπους!