Παγκόσμια ημέρα ευεξίας: 15+1 tips για καλύτερη ζωή!

Παγκόσμια ημέρα ευεξίας: 15+1 tips για καλύτερη ζωή!

Tips για καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας καθιερώθηκε το 2012 στην Τουρκία και πλέον εορτάζεται στις 11 Ιουνίου, από περίπου 100 χώρες παγκοσμίως (και ναι, η Ελλάδα είναι μία από αυτές).

Σκοπός της ημέρας αυτής, λοιπόν, είναι να απαντήσουμε -έστω σήμερα- στο εξής σημαντικό ερώτημα: «Πώς μπορώ να ζήσω μια καλύτερη ζωή;».

Οι εθελοντές που εμπνεύστηκαν την παγκόσμια αυτή ημέρα επιθυμούν, έστω για μία ημέρα, να δώσουμε όλοι μας περισσότερη σημασία στην ποιότητα της ζωής μας, να αφήσουμε το άγχος στην άκρη, να απολαύσουμε τις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας, να απαρνηθούμε τις βλαβερές μας συνήθειες και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας.


Τελικός και πιο βασικός σκοπός τους; Να μας πείσουν να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας, όχι για μία ημέρα αλλά ΚΑΙ για τις υπόλοιπες 364!

rer b67ae

Κακά τα ψέματα, όλοι μας θα θέλαμε να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη υγεία, χαρά και ευεξία! Τι κάνουμε όμως για αυτό; Προσπαθούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές μας ή απλώς αποδεχόμαστε τις καταστάσεις και παραιτούμαστε μέρα με τη μέρα;

Το σλόγκαν της ημέρας αυτής “One day can change your whole life”, θα πρέπει να μας αποτυπωθεί καλά στο μυαλό και να μας κινητοποιήσει να λάβουμε δράση άμεσα.

Ακολουθώντας τις παρακάτω 16 συμβουλές ευεξίας θα κάνεις κι εσύ (μαζί με εμάς) μια καλή αρχή:

1. Πρόσεχε τη διατροφή σου! Τα λαχανικά, τα φρούτα, οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για ένα υγιές σώμα και μυαλό.
2. Πίνε άφθονο νερό μέσα στην ημέρα. Η ενυδάτωση του οργανισμού σου είναι πάρα πολύ βασική.
3. Μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι έστω και για λίγα λεπτά μέσα στη μέρα. Εκτός από καλογυμνασμένο κορμί η άσκηση χαρίζει τρομερή ευεξία και χαρά.
4. Φρόντισε να έρχεσαι όσο πιο συχνά γίνεται σε επαφή με τη φύση. Μια βόλτα με τα ποδήλατα δίπλα στη θάλασσα ή ένα χαλαρό περπάτημα στο βουνό αρκούν για να ανανεωθείς!
5. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου. Μην τον παραμελείς ποτέ! Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν και σταμάτα να αδιαφορείς για τις ανάγκες του.

ewe cbbee


6. Μίλα καθημερινά (είτε από κοντά, είτε από το τηλέφωνο) με τα άτομα που σε γεμίζουν αισιοδοξία και σε βοηθούν να δεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά.
7. Βγάλε από την καθημερινότητά σου τους τοξικούς ανθρώπους της ζωής σου και σταμάτα να επηρεάζεσαι από τη γνώμη των άλλων.
8. Γέμισε το μπαλκόνι σου με φυτά και τα βάζα σου με λουλούδια. Έρευνες έχουν δείξει πως τα ωραία χρώματά τους και η ευωδία τους επηρεάζουν θετικά τη διάθεση.
9. Κάθε φορά που αγχώνεσαι ή είσαι στενοχωρημένη κλείσε τα μάτια και κάνε μια θετική σκέψη. Φέρε στο μυαλό σου το πιο αγαπημένο σου άτομο, το ταξίδι που αναμένεται να κάνεις ή τέλος πάντων ό,τι πιστεύεις πως θα σε κάνει να χαμογελάσεις.
10. Πέρνα όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σου, διαβάζοντας βιβλία που σε βοηθούν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου ή βλέποντας τις αγαπημένες σου σειρές ή ταινίες.

kuku 233b6


11. Γράψου σε μαθήματα yoga ή Pilates και δες άμεσα τα οφέλη τους στο σώμα και την ψυχική σου υγεία.
12. Όποτε νιώθεις εξαντλημένη (και φυσικά έχεις την οικονομική δυνατότητα) κάνε δώρο στον εαυτό σου μία ημέρα σε σπα και απόλαυσε ένα καλό μασάζ καθώς και όλες τις υπόλοιπες ευεργετικές υπηρεσίες.
13. Αφιέρωσε ένα απόγευμα της εβδομάδας σου στις φίλες σου. Πηγαίνετε για καφέ, βόλτα στα μαγαζιά ή για φαγητό και γελάστε με την ψυχή σας. Η διάθεσή σου θα εκτοξευτεί στα ύψη.
14. Κοιμήσου τουλάχιστον 7-8 ώρες τη μέρα. Η απουσία ποιοτικού ύπνου μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής και της υγείας σου.
15. Βάλε τη μουσική στη ζωή σου! Ξύπνα με το αγαπημένο σου τραγούδι, χαλάρωσε το απόγευμα στο σπίτι σου υπό τις νότες των αγαπημένων σας τραγουδιών και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.
16. Τέλος, προγραμμάτισε αρκετές ημέρες πίσω ένα ταξίδι που θέλεις πολύ να κάνεις (τα νησιά μας είναι μαγευτικά) και θα δεις πώς αυτή η γλυκιά προσμονή θα σε κάνει καθημερινά να χαμογελάς.