Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κατά τη διάρκεια μίας πτήσης;

Ερμιόνη Σαρρή
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε κατά τη διάρκεια μίας πτήσης;

Μήπως πίνεις περισσότερο καφέ από όσο πρέπει; Μην γκρινιάζεις, όμως, για την αφυδατωμένη σου επιδερμίδα!

Χειμώνας έρχεται και όλο και κάποιο ταξιδάκι ίσως πας προς Ευρώπη μεριά. Αν πάλι στα πλάνα σου υπάρχει κάτι σε Αμερική, παρακαλούμε να βάλεις και εμάς στη βαλίτσα σου. Όσο για μένα, είμαι μικροκαμωμένη και χωράω μέχρι και σε χειραποσκευή. Μη με ξεχάσεις, λοιπόν!

Τι γίνεται, όμως, όταν περνάς τρεις ωρίτσες (ή και7- 8) μέσα σε ένα αεροπλάνο και μάλιστα ακίνητη; Νερό πίνεις; Γιατί οι περισσότερες από εμάς το ρίχνουμε σε αναψυκτικά, καφέδες και χυμούς. Μέγα λάθος, αφού το ύψος στο οποίο πετάμε δε βοηθά καθόλου το δέρμα μας. Πρέπει να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και η μόνη λύση είναι το νερό.

giphy.gif water

Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Condé Nast Traveler αναφέρει πως όλοι μας πρέπει να πίνουμε 0,20 λίτρα νερό για κάθε ώρα που βρισκόμαστε στα σύννεφα. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κυρίως για τις πτήσεις του εξωτερικού που διαρκούν αρκετές ώρες και το αεροπλάνο πετά τουλάχιστον σε 3.000 πόδια.

Τα ποσοστά νερού που πρέπει να καταναλώσουμε, να σημειώσουμε, πως πρέπει να είναι πολύ περισσότερα αν κατά τη διάρκεια της πτήσης πιούμε ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό.