Λίπος στο συκώτι: Η διατροφή που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο
ONMED.GR
Το λίπος στο συκώτι ή μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, όπως λέγεται επιστημονικά, είναι νόσος που σχετίζεται με την παχυσαρκία και χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στο ήπαρ.
Η μη έγκαιρη αντιμετώπισή της μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και στην ανάγκη μεταμόσχευσης ήπατος, ενώ αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθεια και διαβήτη τύπου 2.
Η υιοθέτηση μιας διατροφής υψηλής σε πρωτεΐνες μπορεί να μειώσει σημαντικά το λίπος στο συκώτι εντός 6 εβδομάδων.
Επιστήμονες του German Institute of Human Nutrition έθεσαν υπό παρακολούθηση 37 ανθρώπους μεταξύ 49 και 78 ετών, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο των γευμάτων τους ώστε το βάρος τους να παραμείνει σταθερό.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Related
Bloggers
01
10