4 (σωτήρια) tips για να αποφύγεις την ουρολοίμωξη

Ερμιόνη Σαρρή
4 (σωτήρια) tips για να αποφύγεις την ουρολοίμωξη

Η ουρολοίμωξη είναι ένα θέμα που παιδεύει όλες τις γυναίκες αυτού εδώ του κόσμου. Δυστυχώς, το τσούξιμο και ο πόνος κατά τη διάρκεια τους τουαλέτας είναι αρκετά επώδυνο και συνήθως επηρεάζει ακόμα και την ψυχολογία μας.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αποφύγεις όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα στη ζωή σου;

Πίνε νερό, πολύ νερό: Μερικά ποτήρια (8-10) νερού σε καθημερινή βάση θα βοηθήσουν το ουροποιητικό σου σύστημα να καθαρίσει.

Μην αναβάλλεις την... τουαλέτα: Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ θέλεις να επισκεπτείς την τουαλέτα για την «ανάγκη» σου, βρίσκεις πάντα μία δικαιολογία για να το καθυστερήσεις. Η κακή σου όμως αυτή συνήθεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους «φίλους» της ουρολοίμωξης. Οι γιατροί αναφέρουν πως ανά 3-4 ώρες (το maximum 6)πρέπει να την κάνεις τη βόλτα σου προς τουαλέτα μεριά.

Σκούπιζε σωστά την ευαίσθητη περιοχή σου: Ίσως να γνωρίζεις τη σωστή φορά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιείς το χαρτί υγείας, αλλά τις περισσότερες φορές την... ξεχνάς. Πρέπει πάντα η κίνηση να είναι από μπροστά προς τα πίσω και έτσι να απομακρύνεις αμέσως όλα τα βακτήρια.

Επίλεξε άνετα ρούχα: Τα πολύ στενά παντελόνια καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να προτιμάς ρούχα λίγο πιο άνετα. Επίσης, τα συνθετικά εσώρουχα δεν επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή να «αναπνεύσει» σωστά και για αυτό τα βαμβακερά κρίνονται κάπως πιο κατάλληλα.