Έντονος πονόλαιμος; Καταπολέμησε με τον με ροφήματα της μαμάς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έντονος πονόλαιμος; Καταπολέμησε με τον με ροφήματα της μαμάς

Και πες αντίο στον ερεθισμένο λαιμό

Ο πονόλαιμος είναι μία από τις παθήσεις που μας ταλαιπωρεί χειμώνα καλοκαίρι και τώρα βρισκόμαστε σε αυτή ακριβώς την εποχή του χρόνου, που υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σου συμβεί. Κάτι οι εναλλαγές του καιρού, κάτι οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό.

Υπάρχουν όμως 4 φυσικά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου, με τα οποία μπορείς να καταπολεμήσεις τον πονόλαιμο εύκολα και γρήγορα. Δώσε προσοχή λοιπόν και ξέχνα τον ερεθισμένο λαιμό.

#1. Γλυκόριζα
Η γλυκόριζα εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τον πονόλαιμο. Εάν λοιπόν ξύπνησες, δεν μπορούσες να μιλήσεις και πονούσες πολύ ανάμειξε λίγη γλυκόριζα με νερό και κάνε γαργάρες. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως είναι πολύ αποτελεσματική.

#2. Μέλι
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το θαυματουργό υλικό. Μπορεί σου αρέσει ιδιαίτερα στο τσάι σου, όμως αν φας μια κουταλιά όταν βήχεις ή έχεις πονόλαιμο θα δεις αμέσως διαφορά, μιας και το μέλι μαλακώνει τον ερεθισμένο σου λαιμό. Πρόσφατα μία μελέτη έδειξε, πως το να φας λίγο μέλι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν σε πιάνει αυτός ο έντονος νυχτερινός βήχας, από το να πάρεις κάποιο φάρμακο ή αντιβίωση.

#3. Αλατόνερο
Το αλατόνερο είναι το πιο παλιό γιατροσόφι που ξέρουμε από τη γιαγιά και από τη μαμά μας όταν έχουμε έντονο πονόλαιμο. Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι μπορούν να απαλύνουν τον λαιμό σου και να σπάσουν τις εκκρίσεις που έχουν τυχόν δημιουργηθεί.

#4. Μέντα
Η μέντα είναι γνωστή για τη δροσερή αναπνοή που προσφέρει, ωστόσο σπρέι που περιέχουν έλαιο μέντας μπορούν επίσης να σε ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο. Η μέντα έχει μενθόλη, η οποία βοηθά στο να απομακρύνει τη βλέννα και να σε ανακουφίσει από τον επίμονο βήχα και τον ερεθισμένο λαιμό.