Ξυπνάς νωρίς το πρωί; Να τι ώρα πρέπει να κοιμάσαι αν θες να είσαι ξεκούραστη και φρέσκια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ξυπνάς νωρίς το πρωί; Να τι ώρα πρέπει να κοιμάσαι αν θες να είσαι ξεκούραστη και φρέσκια

Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες και θα δεις πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα

Αν μας ρωτούσε κάποιος τι μισούμε περισσότερο στη ζωή μας, αυτό θα ήταν σίγουρα ο ήχος που κάνει το ξυπνητήρι μας κάθε πρωί. Και αν μάλιστα το προηγούμενο βράδυ άργησες υπέρ του δέοντος να κοιμηθείς, τότε αυτός ο ήχος ακούγεται ακόμη πιο βάναυσος στα αυτιά σου.

Πως θα σου φαινόταν όμως, αν ερχόταν κάποιος και σου έλεγε υπεύθυνα, πως αν κοιμηθείς την τάδε συγκεκριμένη ώρα το πρωί θα είσαι πολύ πιο ξεκούραστη και φρέσκια; Έξυπνο και αρκετά δελεαστικό και ευτυχώς για εσένα και για εμάς μπορεί να συμβεί. Πως; Παρακάτω θα δεις την απάντηση στο βασανιστικό –κατά τα άλλα- αυτό ερώτημα.

Μία καινούργια μέθοδος που έχει δημιουργηθεί μπορεί να σου πει ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να κοιμηθείς, ανάλογα με την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί.

Σίγουρα πιστεύεις -και όχι μόνο εσύ- πως όσο πιο πολύ κοιμάσαι, τόσο περισσότερο ξεκουράζεσαι. Αυτό όμως σύμφωνα με τον υπολογισμό και την καινούργια μέθοδο δεν ισχύει καθόλου. Το website του Sleep Calculator αναφέρει, πως ένας καλός βραδινός ύπνος δεν έχει να κάνει μόνο με το να κοιμηθείς νωρίς, αλλά με το να ξυπνήσεις επίσης την κατάλληλη στιγμή.

Γι’ αυτό λοιπόν, σύμφωνα με τη νέα αυτή μέθοδο αν έχεις να ξυπνήσεις στις 7 το πρωί θα πρέπει να κοιμηθείς είτε στις 21:46 ή στις 23:16. Αν δεν τα καταφέρεις σε μία από αυτές τις δύο ώρες υπάρχουν δύο ακόμη εναλλακτικές, 00:46 και 02:16.

Αν έχεις να ξυπνήσεις στις 8 το πρωί, τότε θα πρέπει να κοιμηθείς είτε στις 22:46, είτε στις 12:16. Εάν και πάλι χάσεις μία από τις δύο τότε υπάρχουν ακόμη οι 01:46 ή 03:16 που μπορείς να προσπαθήσεις.

Αν πάλι πρέπει να ξυπνήσεις στις 6 το πρωί, τότε θα πρέπει να κοιμηθείς είτε στις 20:46, 22:16, είτε στις 23:46. Αν βγήκες και ξενύχτησες τότε η επόμενη εναλλακτική σου είναι στη 01:16. Δοκίμασε το σήμερα και θα δεις σίγουρα τη διαφορά αύριο το πρωί. Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς.

P.S: Αν πάλι ξυπνάς ακόμη πιο νωρίς ή πιο αργά, τότε τσέκαρε τις ώρες σου εδώ.