4 πράγματα που η γυναικολόγος σου δεν θα σου πει ποτέ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 πράγματα που η γυναικολόγος σου δεν θα σου πει ποτέ

Γιατί πολύ απλά δεν τη «νοιάζει»

Το ραντεβού σου με τον/την γυναικολόγο σου είναι από αυτά που δεν πρέπει να αμελείς ποτέ, όσον αφορά την προσωπική σου υγιεινή και φροντίδα. Ξέρουμε βέβαια, πως όταν πλησιάζει αυτή η μέρα αρχίζεις να σκέφτεσαι διάφορα πράγματα, όπως το πώς θα βγεις γυμνή από το μπάνιο γιατί ντρέπεσαι, κατά πόσο θα είναι βολική η θέση που θα κάτσεις κ.ο.κ.

Υπάρχουν όμως τέσσερα πράγματα από αυτά που ήδη σκέφτεσαι κι εσύ, που η γυναικολόγος σου δεν θα σου αναφέρει καθόλου γιατί πολύ απλά δεν τη «νοιάζει». Είναι όλα στο μυαλό μας να ξέρεις και γενικά ό,τι συμβαίνει εκεί κάτω είναι απόλυτα φυσιολογικό.

#1. Δεν τη νοιάζει πραγματικά για το τι συμβαίνει εκεί κάτω

Τι εννοούμε; Είναι το βράδυ πριν το ραντεβού σου με τον/την γυναικολόγο και ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν μέσα σου και αρχίζεις να σκέφτεσαι διάφορα. Πως θα κάτσεις, θα είναι βολικά, είσαι καλά ξυρισμένη στην ευαίσθητη περιοχή, τα πόδια σου; Ερωτήματα τέτοιου είδους που βασανίζουν το μυαλουδάκι σου ξέχασε τα γιατί η/ο γιατρός σου δεν θα ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο με αυτά.

#2. Οι δυσάρεστες μυρωδιές

Άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα -στο μυαλό μας- μόλις ξεπετάχτηκε στις σκέψεις σου. Έχεις πλυθεί καλά, Μήπως μυρίζεις άσχημα εκεί κάτω; Η απάντηση μία. Μάντεψε, δεν την ενδιαφέρει. Σε ένα γκάλοπ που έγινε σε γιατρούς οι περισσότεροι απάντησαν πως αυτό που τους νοιάζει είναι το πως μυρίζουν τα πόδια σου που είναι και πιο κοντά στη μύτη τους παρά η ευαίσθητη περιοχή σου.

#3. Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενεργηθείς την ώρα που γεννάς

Μην αγχώνεσαι και μην τρομάζεις. Όλες οι γυναίκες την ώρα που σπρώχνουν για να βγει το μωράκι τους έχει τύχει να ενεργηθούν από την πίεση που ασκούν. Και ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι ένα ακόμη πράγμα που δεν θα δυσαρεστήσει καθόλου την/τον γιατρό σου.

#4. Μην ακυρώνεις το ραντεβού σου επειδή έχεις περίοδο

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμα. Το αίμα της περιόδου σου δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη γιατρό σου, οπότε εάν υπολόγισες λάθος τις μέρες σου και το ραντεβού σου έχει πέσει πάνω στην περίοδο σου μην το ακυρώσεις. Μπορεί να υπάρχει αρκετή αιμοραγία, όμως σε διαβεβαιώνουμε πως αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη γιατρό σου στο να σε εξετάσει. Απλά φρόντισε να ενημερώσεις τη γιατρό σου νωρίτερα εάν πρόκειται να κάνεις τεστ ΠΑΠ μιας και μερικά γραφεία έχουν ένα τεστ, το οποίο διαχωρίζει το εμμηνορροϊκό αίμα από τα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας. Άλλοι πάλι δεν διαθέτουν αυτή τη μέθοδο, οπότε καλό θα ήταν να το γνωρίζει.