Αυτές οι 3 τροφές μπορούν να σταματήσουν την απώλεια των μαλλιών σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτές οι 3 τροφές μπορούν να σταματήσουν την απώλεια των μαλλιών σου

Μήπως να τις έβαζες στο πρόγραμμα σου;

Αν βρίσκεσαι κι εσύ μέσα σε αυτή την ομάδα κοριτσιών που κάθε φορά που λουζόμαστε και χτενιζόμαστε αφήνουμε έναν τόνο τρίχες στη βούρτσα μας, τότε σίγουρα αυτό το κείμενο είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να διαβάσεις σήμερα.

Είναι ένα μαρτύριο το γεγονός, πως κάθε φορά που πρέπει να λουστούμε σκεφτόμαστε πόσα μαλλιά θα χάσουμε στο χτένισμα, γι’ αυτό παρακάτω θα διαβάσεις μερικές τροφές που πρέπει να εντάξεις στο διατροφολόγιο σου και εμποδίζουν στην απώλεια των μαλλιών σου.

Να ξέρεις πάντως, πως αν δεν υπάρχει ιστορικό τριχόπτωσης στην οικογένεια σου, μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και η διατροφή σου. Μήπως λοιπόν, ήρθε η ώρα να τρως πιο εντατικά τις παρακάτω τροφές;

#1. Σολωμός
Τα μαλλιά είναι πρωτεϊνικές ίνες (όπως είναι τα νύχια), πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τρως πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν νέοι θύλακες και να διατηρηθούν οι υπάρχουσες τρίχες ισχυρές. Η πρωτεΐνη είναι επίσης σημαντική για την παραγωγή κερατίνης, ένα βασικό δομικό συστατικό των μαλλιών.

Μια έξυπνη επιλογή είναι η πρωτεΐνη με βάση τη θάλασσα, όπως ο σολομός, η οποία έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την υγεία των μαλλιών χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη.

#2. Μέλι

Το μέλι μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της αραίωσης των μαλλιών. Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς που είχαν σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία περιλαμβάνει απολέπιση, φαγούρα και απώλεια μαλλιών, εκείνοι που εφάρμοσαν ένα διάλυμα 90% μελιού και 10% νερό στο τριχωτό της κεφαλής τους κάθε δεύτερη ημέρα επί 4 εβδομάδες ανέφεραν βελτίωση στην απώλεια μαλλιών στο τέλος της μελέτης.

#3. Σπανάκι

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έχουν απώλεια μαλλιών έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σιδήρου και βιταμίνης D2. Το σπανάκι είναι ένα πολύ καλό τρόφιμο, καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Φτιάξε μια σαλάτα σπανάκι με βραστά αυγά ή μανιτάρια, τα οποία είναι επίσης πλούσια με βιταμίνη D, για να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να μειώσεις την τριχόπτωση.