9-13 Μαΐου: Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

9-13 Μαΐου: Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις για την πρόληψη του μελανώματος.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, κυρίως λόγω τον περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν αν διαγνωστούν έγκαιρα, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδιοσολογικής Εταιρίας (ΕΔΑΕ), σε όλη τη χώρα, δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό για δωρεάν εξέταση για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Η πρωτοποριακή ιστοσελίδα αυτοεξέτασης myskincheck.gr, δημιουργήθηκε από την ΕΔΑΕ με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου, καθώς προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση, ενώ δίνει συμβουλές και υπενθυμίζει τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.