Λες να μείνω έγκυος;

Λες να μείνω έγκυος;

Δείξε μου την ηλικία σου, να σου πω τις πιθανότητες σου.

Πρόσφατες στατιστικές σχετικά με τις πιθανότητες εγκυμοσύνης στις γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, έδειξαν τα εξής:

Μία υγιής 33χρονη, έχει μόνο 20% πιθανότητες κάθε μήνα να μείνει έγκυος φυσιολογικά. Από την ηλικία των 40 ετών, αυτές οι πιθανότητες πέφτουν περίπου στο 5%, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 40 έως 44 είναι δεν είναι γόνιμες, σε σύγκριση με το 22% των γυναικών ηλικίας 35 έως 39 και το 9% των γυναικών 25 έως 29.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Πόλσον, MD, και κορυφαίο ερευνητή στα θέματα εγκυμοσύνης, « Τη στιγμή που μια γυναίκα φθάνει την ηλικία των 43 με 44,έχει μόνο 1% πιθανότητα κάθε μήνα να συλλάβει φυσικά από μόνη της. Μετά από αυτό, χρειάζεται η χρησιμοποίηση αυγών δότη.»

Τα ποσοστά επιτυχίας, σε γυναίκες που χρησιμοποιούν νωπά ή αποψυγμένα έμβρυα από δότες, με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι πολύ μεγαλύτερα. Έτσι, στην περίπτωση νωπών ωαρίων, το ποσοστό επιτυχίας για γυναίκες ηλικίας 35 έως 44 ετών, αγγίζει το 55% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό με τη χρήση αποψυγμένων ωαρίων, είναι στο 32% περίπου.