Υποφέρεις από ημικρανίες; Δες πως θα την καταπολεμήσεις με ένα υλικό που έχεις στο ψυγείο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Υποφέρεις από ημικρανίες; Δες πως θα την καταπολεμήσεις με ένα υλικό που έχεις στο ψυγείο σου

Και πες «αντίο» μια και καλή

Οι ημικρανίες εμφανίζονται συνήθως στις εναλλαγές του καιρού και αν είσαι παθούσα ξέρεις πολύ καλά πως ακριβώς είναι ο πόνος της. Συνήθως δεν μπορείς καν να κουνηθείς από την θέση σου και αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι θαύμα που κατάφερες έστω να κάνεις κι ένα βήμα.

Υπάρχουν και φορές όμως που δεν χρειάζεται να αλλάξει ο καιρός για να σε πιάσει μια ημικρανία, αρκεί μία πάρα πολύ κουραστική και πιεστική ημέρα στη δουλειά. Και εκείν έρχεται το χάος γιατι πονάς απίστευτα τα παυσίπονα δεν σου κάνουν τίποτα και δεν ξέρεις πως να την καταπολεμήσεις. Η φύση έχει τη λύση για σένα και ίσως να την έχεις κι εσύ ήδη στο ψυγείο σου. Η «σωτηρία» σου βρίσκεται στο τζίντζερ.

Ρόφημα με τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι αυτό που χρειάζεσαι για τις ημικρανίες σου, αφού φαίνεται να εμποδίζει τις επιδράσεις των προσταγλανδινών, οι ουσίες δηλαδή που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, δημιουργώντας σου ημικρανίες.

Για να το φτιάξεις αυτό θα χρειαστείς μία κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, λίγο τζίντζερ σε κομμάτια και ένα φλιτζάνι νερό. Ρίξε το τζίντζερ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και άφησε το για 5 λεπτα. Σούρωσε το μείγμα από το τζίντζερ και πρόσθεσε το ξύδι και το μέλι. Αν έχεις ημικρανία πιες από αυτό μία φορά την ημέρα (αν είναι ζεστό είναι καλύτερα), μία γουλιά είναι αρκετή.