Πώς να παραμείνεις υγιής και σε φόρμα, όταν βρίσκεσαι στο γραφείο σου για πολλές ώρες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να παραμείνεις υγιής και σε φόρμα, όταν βρίσκεσαι στο γραφείο σου για πολλές ώρες

3 απλοί τρόποι που ίσως δεν είχες σκεφτεί

Το γραφείο γενικά δεν είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί τις υγιεινές συνήθειες. Πράγματα όπως το να κοιτάς την οθόνη του υπολογιστή σου για ώρες ή να κάθεσαι στο γραφείο σου όλη μέρα, προσπαθώντας να επιβιώσεις παραγγέλνοντας φαγητό ή συσκευασμένα σνακ συνήθως προκαλεί όλεθρο σε όποιο υγιεινό πρόγραμμα διαβίωσης έχεις δημιουργήσει σπίτι σου.

Αλλά παρά το γεγονός πως τις περισσότερες φορές ο χώρος εργασίας σου λειτουργεί εναντίον σου (όταν πρόκειται για θέματα υγείας), υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές για να παραμείνετε υγιής κατά τη διάρκεια του 8ωρου σου. Θα χρειαστεί κάποια προσπάθεια και κάποιος προγραμματισμός, αλλά τα οφέλη αξίζουν. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τρεις τρόπους που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην γίνει η ζωή στο γραφείο εφιάλτης.

#1. Περπάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Αν υπάρχει κάτι που είναι εύκολο όταν δουλεύεις ένα 8ωρο (και βάλε) στο γραφείο σου, τότε αυτό είναι το να μείνεις κολλημένη σε μία καρέκλα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Η συσσώρευση καθηκόντων και ένας ατελείωτος φόρτος εργασίας μας κρατούν στους υπολογιστές μας, με σπάνια εξαίρεση να σηκωνόμαστε για τουαλέτα ή για ένα meeting. Προσπάθησε λοιπόν να ενσωματώσεις στην δουλειά σου σύντομες περιόδους περπατήματος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να σηκώνεσαι για νερό ή για τουαλέτα λίγο πιο συχνά απ’ ό,τι συνήθως.

#2. Βρες έναν δημιουργικό τρόπο για να ασκείσαι
Η καθιστική ζωή στη δουλειά και η έλλειψη χρόνου ή ενέργειας για το γυμναστήριο ή μια άσκηση έξω από το γραφείο είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί. Ευτυχώς, επειδή το θέμα είναι τόσο διαδεδομένο, υπάρχουν πολλές συσκευές στην αγορά που θα σε βοηθήσουν να εργαστείς κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σου. Μπορείς να κάνεις μικρές ασκήσεις ακόμη και αν είσαι καθισμένη στην καρέκλα του γραφείου σου (δες εδώ μερικές).

#3. Τροφοδότησε τον οργανισμό σου με τα σωστά τρόφιμα
Όταν είσαι κολλημένη στη δουλειά, το μόνο εύκολο είναι να αρπάξεις ένα γρήγορο σνακ από την κουζίνα του γραφείου ή να παραγγείλεις ένα ανθυγιεινό γεύμα. Η αποθεματοποίηση σε αντιφλεγμονώδη σνακ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των ανθυγιεινών πιάτων και να σε κρατήσει σταθερή στο σχέδιο υγιεινής διατροφής σου, όποια και αν είναι η εργάσιμη μέρα.