Έχεις το φούσκωμα; Έχουμε τη λύση!

Έχεις το φούσκωμα; Έχουμε τη λύση!

Nιώθεις ένα πρήξιμο, νιώθεις πως «φουσκώνεις σαν μπαλόνι»; Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα.

ax

Η αίσθηση είναι γνωστή: Τα παντελόνια σε σφίγγουν στη μέση (εντάξει, δεν κουμπώνουν καν), τα παπούτσια σου σε στενεύουν, γενικώς όλα μοιάζουν «μικρά» πάνω σου. Ο ένοχος; Το υγρό που δεν αποβάλλεται από το σώμα σου. Όσο καλό σου κάνει η κατανάλωση νερού, τόσο κακό κάνει η κατακράτησή του, η οποία σου προκαλεί ένα αφόρητο αίσθημα πρηξίματος. Πάρε βαθιά αναπνοή λοιπόν και δες πώς θα το αντιμετωπίσεις.

#1 Ξεκίνα να κινείσαι. Θα βοηθήσεις το κυκλοφορικό αλλά και το λεμφικό σου σύστημα, βοηθώντας να καταπολεμήσουν την κατακράτηση υγρών. Δοκίμασε να κάνεις κυκλικές κινήσεις με τους αστραγάλους σου ή ακόμα καλύτερα, πήγαινε για τρέξιμο, κολύμπι ή ποδήλατο.

#2 Μείωσε το αλάτι. Η ρύθμιση των υγρών στον οργανισμό σου είναι δουλειά των νεφρών, τα οποία χρησιμοποιούν το νάτριο για να αντλήσουν τα υγρά και κάλιο για να τα αποβάλλουν. Αν καταναλώνεις πάρα πολύ αλάτι θα συγκεντρώσεις πολύ περισσότερα υγρά, επομένως ξέχνα τα φαγητά με πολύ υψηλή περιεκτικότητα, όπως τα πατατάκια και το fast food.

#3 Εμπιστεύσου τα βότανα και τα χόρτα. Τα ραδίκια, η τσουκνίδα και ο μάραθος έχουν διουρητική δράση και βοηθούν να αποβάλλεις τα περιττά υγρά.

#4 Μασάζ. Τα αιθέρια έλαια από γκρέιπφρουτ, γεράνιο και άρκευθο βοηθούν στην απελευθέρωση των δεσμευμένων υγρών. Χρησιμοποίησε 10-12 σταγόνες από κάποιο από αυτά με 30ml αμυγδαλέλαιο και κάνε ένα απολαυστικό μασάζ στα προβληματικά σημεία.

#5 Νίκησε τις ορμόνες. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου και βρες ποια αγωγή ή ποιες πολυβιταμίνες θα σε βοηθήσουν να σταθεροποιήσεις τα ορμονικά σου προβλήματα,

#6 Κορσέ έχεις δοκιμάσει; Ok, δεν είναι ό,τι πιο sexy μπορείς να φορέσεις, τα εσώρουχα όμως τύπου κορσέ θα σε βοηθήσουν να κρύψεις τυχόν φούσκωμα ή πρήξιμο όταν έχεις μια επίσημη έξοδο, μια συνέντευξη για δουλειά ή όταν ταξιδεύεις.