Marathon Girl: Tips για να άνετη και ανώδυνη προπόνηση

Marathon Girl: Tips για να άνετη και ανώδυνη προπόνηση

Λίγες μόνο ημέρες έχουν μείνει πριν από τη μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού που θα κάνει όλη την Αθήνα να βγει στους δρόμους. Ναι, ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πλησιάζει και όλες οι φίλες σου «το έχουν ρίξει» το τελευταίο διάστημα στην προπόνηση!

Αν σκοπεύεις να τρέξεις κι εσύ φέτος σε κάποιον από τους αγώνες του Μαραθωνίου, τότε σου αξίζουν συγχαρητήρια που πήρες -επιτέλους- την απόφαση να το κάνεις! Αλλά και στην περίπτωση που δεν πρόλαβες να κάνεις την αίτησή σου, αξίζει να δεις τον Μαραθώνιο ως μια αφορμή για να εμπνευστείς και να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου.

Όπως και να έχει, πάντως, πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένη και να έχεις κατά νου τα παρακάτω tips που θα κάνουν την προπόνηση σου πιο εύκολη και κυρίως, ανώδυνη! Μελέτησε, λοιπόν, καλά τις συμβουλές μας και βάλε τα στυλάτα αθλητικά σου παπούτσια γιατί ο αθλητισμός είναι «hot»!

  1. Ο σωστός εξοπλισμός

Τρέξιμο χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν γίνεται. Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να κάνεις άνετα την προπόνησή σου πρέπει να βρεις τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Φρόντισε τα παπούτσια που θα πάρεις να εφαρμόζουν καλά στο πόδι σου. Να θυμάσαι ότι χωρίς τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα είσαι επιρρεπής στους τραυματισμούς! Όσον αφορά στα ρούχα, προτίμησε ελαφριά υφάσματα που θα επιτρέπουν στο δέρμα σου να «αναπνέει». Μην ξεχάσεις, βέβαια, να πάρεις ένα αντιανεμικό μπουφάν και ισοθερμικά outfits για τον Χειμώνα!

marathon hansaplast3
  1. Coolαρε τους μύες σου μετά την άσκηση

Το συγκεκριμένο tip αφορά σε ένα ζήτημα το οποίο πολλοί αρχάριοι δρομείς αγνοούν. Είναι γεγονός πως η έντονη άσκηση καταπονεί το σώμα για αυτό και έπειτα από μια σκληρή προπόνηση ή τη συμμετοχή σε έναν αγώνα, οι μύες του σώματος χρειάζονται ξεκούραση και έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν (όπως κι εσύ)!

Μην ξεχνάς, επίσης, ότι μπορεί το τρέξιμο να κάνει καλό στον οργανισμό σου αλλά την ίδια ώρα, μπορεί να σε οδηγήσει σε τραυματισμούς.

Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθευτείς με το κατάλληλο προϊόν. Το νέο Hansaplast Cooling Gel, για παράδειγμα, καλύπτει ακριβώς αυτόν τον σκοπό για αυτό είναι καλό να το έχεις μαζί σου σε κάθε αγώνα ή προπόνηση. Το καινοτόμο αυτό προϊόν από τη σειρά Hansaplast Sport, δροσίζει και ηρεμεί τους μύες μετά την άθληση, προσφέροντας 100% ψυκτική δράση, χάρη στα συστατικά που περιέχει. Συγκεκριμένα, προσφέρει ανακούφιση διότι συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της μενθόλης και της καφεΐνης.

Να έχεις πάντα κατά νου, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να χαλαρώνεις και να αναζωογονείς τους καταπονημένους μύες έπειτα από κάθε άσκηση για να μπορείς να συνεχίζεις να προπονείσαι χωρίς στρες και αίσθηση πόνου! Δεν θα ήθελες, άλλωστε, ένας πόνος ή κάποιος μικροτραυματισμός να σε αφήσει εκτός αγώνα!

marathon hansaplast2

Extra tip: Μάθε ακόμη πως η Hansaplast Sport είναι «Επίσημος Υποστηρικτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας» για αυτό και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα σε «περιμένει» στο σημείο του τερματισμού με την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων της αλλά και μια ομάδα υποστήριξης για να σε χαλαρώσει και να σε αναζωογονήσει! Άλλη μια αφορμή για να μην μείνεις πίσω στον αγώνα!

marathon hansaplast1
  1. Πού πας χωρίς τη μουσική και τα apps σου;

Επειδή είσαι πολύ tech κορίτσι, αξίζει να «κατεβάσεις» στο «έξυπνο» τηλέφωνό σου και τις κατάλληλες εφαρμογές. Υπάρχουν πολλά running apps που θα σου δώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να μένεις πάντα εντός προγράμματος. Τέλος, ετοίμασε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια για να είναι πάντα η διάθεση σου «ανεβασμένη» κατά την προπόνηση!

Αθλητικά, Cooling Gel και έφυγες!

Πάρε τους δρόμους, λοιπόν, και μην ξεχνάς να είσαι καλή με το σώμα σου και να το φροντίζεις χωρίς να το στρεσάρεις. Ελπίζουμε οι συμβουλές μας και το νέο Hansaplast Cooling Gel να σε βοηθήσουν!