Κρύωσες; 4 tips για να είσαι καλά μέχρι αύριο

Ερμιόνη Σαρρή
Κρύωσες; 4 tips για να είσαι καλά μέχρι αύριο

Πώς θα γίνεις καλά μέσα σε λίγες ώρες;

Το Σαββατοκύριακο παρασύρθηκες λιγάκι παραπάνω και σήμερα από το πρωί αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά. Σα να κρυώνεις, σα να φτερνίζεσαι, σα να ψάχνεις για χαρτομάντιλα και γενικά η διάθεσή σου είναι «πεσμένη». Η όλη περιγραφή θυμίζει κρύωμα για αυτό πρέπει να λάβεις γρήγορα δραστικά μέτρα για να μην μείνεις μέρες κάτω από το πάπλωμα αγκαλιά με ένα θερμόμετρο.

  1. Κάνε ένα πολύ ζεστό-καυτό δηλαδή- ντους. Η θερμοκρασία αυτή είναι ιδανική και για τις κρυάδες αλλά και σε περίπτωση που βήχεις. Απλά φρόντισε μετά να βάλεις πολύ ζεστά ρούχα ή πιτζάμες.
  1. Φτιάξε μία κοτόσουπα ή κρεατόσουπα. Το τέλειο φαγητό για τις ημέρες που αισθάνεσαι άρρωστη –ή έχεις hangover-. Θεωρείται το καλύτερο γιατρικό.
  1. Πιες ένα ζεστό ρόφημα. Αντικατέστησε, για αυτό το 24ωρο τουλάχιστον, τον καφέ σου με ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι. Ρίξε μέσα λίγο μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Και το τζίντζερ θεωρείται ιδανικό για αυτήν την περίπτωση.
  1. Ξεκουράσου. Επέστρεψε οπωσδήποτε νωρίς στο σπίτι και ξάπλωσε να ξεκουραστείς. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό σου.

Αν δεις πως τα συμπτώματα συνεχίζουν, μην διστάσεις να τηλεφωνήσεις τον γιατρό σου για να σου χορηγήσει την ανάλογη θεραπεία.