Κοίτα με στα μάτια

Κοίτα με στα μάτια

Να σου πω τι μπορεί να έχεις.

Αν το άσπρο των ματιών σας είναι γκριζωπό: Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό συμβαίνει ως φυσικό επακόλουθο της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, η οποία μπορεί να κάνει το λευκό των ματιών σας πιο γκρίζο. "Η λέπτυνση του σκληροειδούς με την πάροδο του χρόνου, δημιουργεί μια «διαφάνεια», οπότε ο αγγειώδης ιστός από κάτω φαίνεται», σύμφωνα με τους οφθαλμιάτρους . Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να μετατρέψουν το λευκό των ματιών σε γκρι, συμπεριλαμβανομένων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του συνδρόμου των εύθραυστων οστών. Ξεκινήστε με μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο σας..

Αν είναι κόκκινο: Το πιο πιθανό είναι, τα μάτια σας να είναι τεγνά. Οι κοκκινίλες που βλέπετε είναι μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, που γίνονται πιο εμφανή, όταν τα μάτια είναι ερεθισμένα. Η ξηρότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ηλικίας, των πολλών ωρών μπροστά από τον υπολογιστή, ή περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το air-condition. Τεχνητά δάκρυα από φυσιολογικό ορό (που πωλούνται σε φαρμακεία) βοηθούν να λιπαίνετε τα μάτια και να απαλύνετε τον ερεθισμό. Εάν η ξηρότητα επιδεινώνεται, μπορεί να είναι σύμπτωμα ασθενειών όπως η νόσος του θυρεοειδούς ή του διαβήτη. Αν έχετε φαγούρα και δακρύρροια, μπορεί να ευθύνεται και κάποια αλλεργία.

Αν είναι κίτρινα: Μπορεί να είναι ίκτερος, που προκαλείται από υψηλό επίπεδο χολερυθρίνης, ένα υποπροϊόν των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σε αυτήν την περίπτωση, δείτε έναν γιατρό αμέσως, διότι ο ίκτερος μπορεί να είναι ένα σημάδι πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι η ηπατική δυσλειτουργία, η ηπατίτιδα, και σε σπάνιες περιπτώσεις, ο καρκίνος του παγκρέατος.