Οι βιταμίνες που χρειάζεστε όταν νηστεύετε

Οι βιταμίνες που χρειάζεστε όταν νηστεύετε

Τι πρέπει να τρώμε κατά τη διάρκεια της νηστείας προκειμένου να προσφέρουμε στον οργανισμό μας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαβάσει αρκετές έρευνες αναφορικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της νηστείας για τον άνθρωπο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι κάποιος που επιθυμεί να τηρήσει την παράδοση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, όσον αφορά στο τι επιλέγει να βάζει στο πιάτο του.

Τι πρέπει να τρώμε κατά τη διάρκεια της νηστείας προκειμένου να προσφέρουμε στον οργανισμό μας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται; Πώς μπορούμε να μένουμε δυνατοί και υγιείς, ενώ ακολουθούμε μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα; Τι γίνεται όταν το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αβγά βγαίνουν από το μενού;

Το «μυστικό» βρίσκεται σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που βασίζεται στους σωστούς συνδυασμούς και σε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, όπως οι παρακάτω.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές που είναι «πλούσιες» σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Ποιες είναι αυτές; Το άγριο ρύζι, το τόφου (ένα είδος τυριού από γάλα σόγιας), τα φασόλια σόγιας (τα γνωστά ενταμάμε), οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, το λινέλαιο, το σπανάκι, το αβοκάντο και τα νηστίσιμα θαλασσινά όπως τα καλαμάρια, το χταπόδι και η σουπιά.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr