Γιατί αισθάνεσαι πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Γιατί αισθάνεσαι πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Ο πόνος δε σε αφήνει να απολαύσεις το σεξ; Δες τι μπορεί να συμβαίνει

Τι μπορεί να φταίει για όλο αυτό που αισθάνεσαι κατά τις τελευταίες φορές που έχεις κάνει σεξ με το σύντροφό σου; Παρακάτω σου έχουμε μερικές απαντήσεις γύρω από τον πόνο κατά την σεξουαλική επαφή. Μην ξεχνάς όμως πως ότι συμπτώματα και αν παρουσιάζεις πρέπει να επισκεπτείς τον γυναικολόγο σου και να τον συμβουλευτείς.

Μόλυνση ή φλεγμονή του κόλπου

Ίσως κάποια φλεγμονή του κόλπου ή κάποια μόλυνση είναι η αιτία που αισθάνεσαι πόνα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πρέπει να είσαι προσεκτική και να παρατηρήσεις αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρώμα, την ποσότητα ή την οσμή των κολπικών σου και να ενημερώσεις το γυναικολόγο σου.

Ανατομικός παράγοντας/ Μεγάλη απουσία από το σεξ

Αν έχεις καιρό να κάνεις σεξ, είναι λογικό πως θα αισθανθείς μία ενόχληση για αυτό μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Επίσης, το όλο θέμα μπορεί να είναι και ανατομικό, δηλαδή ο κόλπος σου να είναι στενός και έτσι να αισθάνεσαι τη συγκεκριμένη ενόχληση.

Άγχος και Έλλειψη λίπανσης

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αγχώνονται όποτε πρέπει να βρεθούν για πρώτη φορά σεξουαλικά με κάποιον σύντροφό τους, οπότε ο πόνος είναι κάτι λογικό. Επίσης, η έλλειψη λίπανσης (λόγω βιασύνης ή άγνοιας) μπορεί να προκαλέσει την όλη αυτή ενόχληση στο σώμα σου.

Αιδοιοδυνία

Είναι μια κατάσταση άγνωστης αιτιολογίας και χαρακτηρίζεται συνήθως από επίμονο άλγος σε μια μικρή ανατομική περιοχή του αιδοίου. Η θεραπεία ενδέχεται να είναι με φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως αλοιφές. Εάν ο πόνος επιμένει παρόλη την φαρμακευτική αγωγή, μια λύση είναι η χειρουργική αφαίρεση του επίπονου σημείου.

Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια, καλοήθη πάθηση, τα αίτια της οποίας δεν είναι απολύτως γνωστά. Είναι μια πάθηση κατά την οποία το ενδομήτριο αναπτύσσεται εκτός της μήτρας. Η ενδομητρίωση εμφανίζεται κυρίως στην αναπαραγωγική ηλικία, ιδίως στην ηλικία μεταξύ των 25 μέχρι 35 ετών, με συχνότητα εμφάνισης που κυμαίνεται από 6-10% των γυναικών στην

Δες και αυτό:

To τέλειο μυστικό για να τον τρελάνεις στο κρεβάτι

DPG Network