Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια της λεύκανσης

Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια της λεύκανσης

Τι είναι και ποιοι θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται πιο συχνά είναι μια προσωρινή αύξηση της ευαισθησίας των δοντιών και ήπιο ερεθισμό των μαλακών ιστών του στόματος, ιδιαίτερα τα ούλα . Ευαισθησία εμφανίζεται συχνά κατά τα αρχικά στάδια της θεραπείας λεύκανσης. Και οι δύο αυτές συνθήκες συνήθως είναι παροδικές και εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 1 - 3 ημερών από τη διακοπή ή την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τα άτομα με ευαίσθητα δόντια και ούλα, υποχωρώντας ούλα ή / και ελαττωματικές αποκαταστάσεις πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας , πριν από τη χρήση ενός λευκαντικούς συστήματος. Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε υπεροξείδιο του υδρογόνου (το λευκαντικό παράγοντα), δεν θα πρέπει να δοκιμάσουν ένα προϊόν λεύκανσης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε έναν οδοντίατρο. Επίσης, η παρατεταμένη έκθεση σε παράγοντες λεύκανσης μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Λεύκανση δεν συνιστάται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πολφικός θάλαμος, ή νεύρο του δοντιού, διευρύνεται μέχρι την ηλικία αυτή. Λεύκανση των δοντιών υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να ερεθίσει τον πολφό.Λεύκανση των δοντιών δεν συνιστάται επίσης σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

Η λεύκανση των δοντιών συνήθως δεν επηρεάζει το χρώμα των σφραγισμάτων και άλλα υλικά αποκατάστασης. Δεν επηρεάζει πορσελάνη, άλλα κεραμικά, ή χρυσά δόντια.