Ιδρώνεις πολύ; 5 tips για να καταπολεμήσεις την δυσάρεστη οσμή

Πατουχέα Μαριάννα
Ιδρώνεις πολύ; 5 tips για να καταπολεμήσεις την δυσάρεστη οσμή

Είτε γυμνάζεσαι πολύ είτε αγχώνεσαι και ιδρώνεις, σου έχουμε την λύση.

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος απέναντι σε υψηλές θερμοκρασίες και σε έντονη άσκηση, κατά την οποία αυξάνεται η ροή του αίματος και κατά συνέπεια απελευθερώνεται ιδρώτας από τους πόρους του δέρματος. Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο ιδρώτας είναι υπερβολικός ή –ακόμα χειρότερα- όταν αφήνει μια.. δυσάρεστη μυρωδιά;

Δες πως θα την αντιμετωπίσεις!

  1. Ώρα για αποτρίχωση

Ακόμα κι αν δεν έχεις ξεκινήσει να φοράς τις αμάνικες μπλούζες σου, θα πρέπει να φροντίσεις να απαλλαχθείς από τις περιττές τρίχες του σώματός σου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα σημεία με τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες όπως η μασχάλη κι αυτό γιατί από αυτά αναδύεται η μυρωδιά εκείνη που σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση.

  1. Μπανάκι μανάκι!

Ειδικά τώρα που έχει αρχίσει να ανοίγει ο καιρός και ο ιδρώτας κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του, ένα μπάνιο δύο φορές την ημέρα θα αποβεί σωτήριο. Έτσι και το σώμα σου θα είναι καθαρό και η κολόνια σου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο μέσα στη μέρα. Θυμάσαι που το λέγαμε εδώ;

  1. Αντιβακτηριακό σαπούνι

Στο σημείο αυτό, ίσως θα έπρεπε να αποχωριστείς για λίγο το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και να προμηθευτείς ένα αντιβακτηριακό σαπούνι. Η στοχευμένη του δράση θα καταπολεμήσει τα βακτήρια στα οποία οφείλονται οι άσχημες οσμές που σε ακολουθούν μετά τη γυμναστική.

  1. Το σωστό συνολάκι

Προκειμένου να αποφύγεις την υπερβολική εφίδρωση, καλό θα ήταν να πεις αντίο στα συνθετικά σου ρούχα το καλοκαίρι που έρχεται. Πέραν του ότι συγκρατούν τον ιδρώτα, συμβάλλουν στο να αναδυθεί αυτή η μυρωδιά που μόνο ευχάριστη δεν την λες και σίγουρα θες να την πολεμήσεις. Καλύτερα, λοιπόν, να προτιμήσεις τα βαμβακερά και άνετα ρούχα.

  1. Λεμόνι

Αυτός ο καρπός που μας χαρίζει απλόχερα η φύση μπορεί να κάνει θαύματα ΚΑΙ στο πρόβλημα της εφίδρωσης. Δοκίμασε να τρίψεις την φλούδα ή λίγες σταγόνες λεμονιού στα σημεία που ιδρώνεις περισσότερο ή εναλλακτικά να κάνεις μπάνιο τρίβοντας μετά το σαπούνι σου λίγο λεμόνι στο κορμί σου.

Θα μας θυμηθείς!

Δες ακόμα:

3 + 1 λόγοι που θα σε πείσουν να εντάξεις άμεσα την κανέλα στη διατροφή σου

Η κατανάλωση μελιού έχει μόνο θετικά;