Υποφέρεις από κακοσμία στόματος; Όχι πια!

Πατουχέα Μαριάννα
Υποφέρεις από κακοσμία στόματος; Όχι πια!

Σου έχουμε τις λύσεις 

Η κακή αναπνοή, ή αλλιώς η δυσοσμία του στόματος, επηρεάζει περίπου το 25% των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες που συμβαίνει αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές ευθύνεται η ανεπαρκής στοματική υγιεινή (ή το τζατζικάκι που έβαλες χθες το βράδυ στο σουβλάκι σου!). Η κακή αναπνοή μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία και να σου προκαλεί άγχος αν σας συμβαίνει συχνά, αλλά, σε γενικές γραμμές, είναι σχετικά εύκολο να διορθωθεί.

  1. Μαγειρική σόδα

Θα χρειαστείς λίγη μαγειρική σόδα, την οδοντόκρεμα και την οδοντόβουρτσά σου. Μια φορά την ημέρα, άπλωνε πάνω στην οδοντόβουρτσά σου μαζί με την οδοντόκρεμα λίγη μαγειρική σόδα και πλένε τα δόντια σου κανονικά.

  1. Λάδι καρύδας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο λάδι καρύδας με το οποίο θα σου συνιστούσαμε να κάνεις μπουκώματα για 5 λεπτά, όπως ακριβώς θα έκανες και με το στοματικό διάλυμα. Πρόσεξε να μην το καταπιείς και να ξεβγάλεις το στόμα σου με χλιαρό νερό.

  1. Πράσινο τσάι

Φτιάξε κανονικά το ζεστό σου τσάι και πιες το προσθέτοντας, αν το επιθυμείς, λίγο μέλι. Ειδικά αν γίνει συνήθειά σου, δε θα χρειαστεί να καταπολεμήσεις ποτέ ξανά την κακοσμία που σε βασανίζει.

  1. Γαρύφαλλο (το μπαχαρικό)

Πάρε δύο μικρά γαρύφαλλα και μάσησέ τα για λίγη ώρα σαν να ήταν τσίχλες. Αν πάλι σε ενοχλεί η πίκρα που βγάζουν μετά από λίγο, βράσε μερικά γαρύφαλλα και πιες το ζωμό τους.

  1. Μηλόξυδο

Το γνωστό ευεργετικό μηλόξυδο που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μπορεί να κάνει θαύματα στην αναπνοή μας και να μας αποδεσμεύσει από την κακοσμία που μας ταλαιπωρεί. Σε ένα ποτήρι νερό αραίωσε λίγο μηλόξυδο και με αυτό κάνε γαργάρες.