Ο καναπές βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και ο λόγος δεν είναι τα κιλά που βάζουμε

Ο καναπές βλάπτει σοβαρά την υγεία μας και ο λόγος δεν είναι τα κιλά που βάζουμε

Η μεσημεριανή σιέστα στον καναπέ μας είναι μία εκ των αγαπημένων συνηθειών των περισσότερων ανθρώπων είτε αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των σπιτόγατων είτε όχι. 

Θα περίμενε κανείς πως οι ώρες που περνάμε ξαπλωμένοι στο αγαπημένο έπιπλο του σπιτιού μας μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία μας και όχι σε ό,τι αφορά στην ακινησία και την αύξηση του βάρους μας; Μάλλον όχι.

Να που ισχύει τελικά, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας του Ορλάντο, όπου έγινε γνωστό πως το ύφασμα των καναπέδων συνδέεται άμεσα με την έκθεσή μας σε ιδιαιτέρως καρκινογόνες ουσίες. Ο λόγος για τις φλογοεπιβραδυντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή υφασμάτων επίπλων, οι οποίες έχουν συνδεθεί επιστημονικά με τον θηλώδη καρκίνο, τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου του θυρεοειδούς.

Αυτές, έχουν την τάση να λειτουργούν σαν ενδοκρινικοί «διαταράκτες», παρεμβαίνοντας στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα, An Sosa.

Η συνέχεια στο limeandlife.com

DPG Network