5 εναλλακτικές ιδέες για να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες αυτήν τη στιγμή

Πατούλια Κατερίνα
5 εναλλακτικές ιδέες για να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες αυτήν τη στιγμή

Έτσι θα νικήσεις τις εποχικές αλλεργίες

Είμαστε στην εκπληκτική αυτή εποχή του χρόνου, που μαζί με τα λουλούδια, ανθίζουν και οι αλλεργίες μας. Τουλάχιστον τα 7% του πληθυσμού υποφέρει από εποχικές αλλεργίες και τα ενοχλητικά τους συμπτώματα. Ιδού 4 εναλλακτικές λύσεις για να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες σήμερα.

Είναι αλλεργία ή κρυολόγημα:

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις μετά το πρώτο αψού, την καταρροή και την αίσθηση κόπωσης που νιώθεις, είναι να τσεκάρεις αν υποφέρεις όντως από αλλεργία ή αν απλά περνάς ένα κρυολόγημα. Η εποχή αυτή είναι η πιο εύκολη να κολλήσεις ένα κοινό κρυολόγημα, οπότε, περίμενε 3 μέρες και μετά αντιμετώπισε τα συμπτώματα με τον τρόπο που απαιτεί η εποχική αλλεργία.

Απόφυγε την έκθεση στους αλλεργιογόνους παράγοντες:

Η γύρη αποτελεί τον κατ’ εξοχήν παράγοντα δημιουργίας αλλεργιών, οπότε όσο λιγότερο εκτίθεσαι σε αυτήν, τόσο θα αποφύγεις τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας. Κλείσε τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού και χρησιμοποίησε κλιματιστικό, φόρεσε γυαλιά όταν βγαίνεις έξω, βγάλε τα παπούτσια σου στην πόρτα για να μην μεταφέρεις την γύρη και στο σπίτι και απόφυγε την κηπουρική τους μήνες αυτούς.

5 tips για να αδυνατίσεις και εσύ που είσαι όλη μέρα στο γραφείο

Κάνε μπάνιο και λούσιμο προτού πέσεις στο κρεβάτι:

Στο τέλος της ημέρας, απομάκρυνε κάθε ρούχο που φόρεσες έξω και είναι πιθανή παγίδα γύρης και ρύπανσης και προσπάθησε να απομακρύνεις τη γύρη και από το πρόσωπο ή τα μαλλιά σου κάνοντας μπάνιο, αλλιώς φέρνεις εσύ η ίδια τις αλλεργίες στο μαξιλάρι σου.

Μην καπνίζεις:

Και τούτο το tip περιλαμβάνει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το κάπνισμα ερεθίζει τις ρινικές διόδους, κάνοντας τα συμπτώματα των αλλεργιών ακόμα χειρότερα

Πιες περισσότερο νερό:

Η καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, σημαίνει γρηγορότερη ρευστοποίηση της μύξας που προκαλούν οι αλλεργίες, οπότε λιγότερη ενόχληση στις ρινικές διόδους και άρα διευκόλυνση της αναπνοής. Το αλκοόλ δεν περιλαμβάνεται στην λήψη περισσότερων ροφημάτων και μπορεί να κάνει εντονότερα τα συμπτώματα των αλλεργιών, είτε μιλάμε για μπύρα ή βότκα.

DPG Network