Ανακαλύψαμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι την περίοδο της εξεταστικής!

Ανακαλύψαμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι την περίοδο της εξεταστικής!

Τέρμα πια τα ξενύχτια! 

Το Καλοκαίρι ήρθε και επίσημα πλέον κι εσύ, αντί να είσαι σε κάποια παραλία με χρυσή άμμο και τον ήλιο να ζεσταίνει το σώμα σου, βρίσκεσαι για ακόμη μια φορά κλεισμένη στο γραφείο σου, χαμένη μέσα στα βιβλία της Σχολής σου. Διότι, φέτος θα πάρεις πτυχίο και αυτό είναι κάτι που το έχεις πάρει απόφαση πια!

Σε πρώτη φάση, το κλειδί για να πετύχεις είναι η σωστή διατροφή. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις απόλυτα, η καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το άγχος της «τελικής ευθείας» φεύγει μόνο με την κατάλληλη διατροφή κατά τη φάση του διαβάσματος. Έτσι, σε συνδυασμό με την άρτια προετοιμασία, μπορεί να σου προσφέρει και τη μέγιστη επίδοση. Εξάλλου αυτό, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

MOLLERS2

Την ώρα που διακυβεύονται οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, ή ακόμη και ενός ολόκληρου μήνα, η «σωστή» φοιτήτρια πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη πνευματική διαύγεια. Η συνταγή της επιτυχίας; Το αυθεντικό μουρουνέλαιο από την MÖLLER’S. Καθώς, το μουρουνέλαιο (ηπατοϊχθυέλαιο) αποτελεί ένα είδος ιχθυελαίου, το οποίο εξάγεται από το συκώτι λιπαρών ψαριών. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις βιταμίνη D (D3) και ω-3 λιπαρά (DHA και ΕΡΑ) μόνο στο διατροφικό σου μενού, αλλά και στα προϊόντα της MÖLLER’S. Ταυτόχρονα, περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε για αντιοξειδωτική προστασία των ω-3.

MOLLERS3

Όσο λοιπόν, εσύ χάνεσαι στα βιβλία o κλινικός διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σε συμβουλεύει ώστε να μην αφήσεις κανένα μάθημα για τον Σεπτέμβριο. «Οι τροφές που περιλαμβάνουν τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι είναι πολλές και διαφορετικές (πουλερικά, όσπρια, ξηροί καρποί, αβγά, συκώτι, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά). Υπάρχει ωστόσο μία τροφή, η οποία μπορεί να σε τροφοδοτήσει επαρκώς με αυτά και αυτή είναι κατηγορηματικά το μουρουνέλαιο».

Ο ίδιος συνεχίζει, σημειώνοντας: «Κατηγορηματικά λοιπόν, τα νεαρά άτομα μπορούν να ωφεληθούν ουσιαστικά από το μουρουνέλαιο, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εγκεφαλική τους λειτουργία. Βέβαια, προκειμένου να επωφεληθούν μέγιστα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουν μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας, όπως είναι το MÖLLER’S!». Διότι, το μουρουνέλαιο MÖLLER’S το συνοδεύουν αυστηροί έλεγχοι ποιότητας και προδιαγραφές κατά πολύ αυστηρότερες από εκείνες που έχουν θεσπίσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η Νορβηγία.

MOLLERS4

Συμπερασματικά λοιπόν, για την απόλυτη επιτυχία στην εξεταστική που έρχεται… καταπάνω σου, η λύση βρίσκεται στο σωστό πρωινό, την καλή προετοιμασία και… το μουρουνέλαιο! Έτσι, θα καταφέρεις να μειώσεις το άγχος σου αλλά και να λάβεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που συμβάλλουν στην πνευματική απόδοση κάθε φοιτήτριας, αλλά και στην καλή διάθεση για την υπόλοιπη ημέρα σου.

Αυτά είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη D και φυσικά τα ω-3 λιπαρά που βρίσκεις στα θαλασσινά, τα πουλερικά, τα αβγά και τα όσπρια. Διότι σύμφωνα με τον Δρ. Γρηγοράκη, «κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεισφέρει με τον τρόπο του στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και επιπλέον στην αυξημένη πνευματική διαύγεια. Ειδικότερα, η βιταμίνη Α συμβάλλει στις ειδικές λειτουργίες των διαφόρων κύτταρων του εγκεφάλου και βελτιώνει τη γνωσιακή διαδικασία, ενώ η βιταμίνη Ε, ως μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, διαδραματίζει ένα ακόμη κομβικό ρόλο στη διαφοροποίηση και στον πολλαπλασιασμό ζωτικών εγκεφαλικών κυττάρων και βελτιώνει αποδεδειγμένα τη μνήμη και την πνευματική συγκέντρωση. Επιπλέον, η βιταμίνη D είναι εκείνη που ρυθμίζει το σύνολο του ανθρώπινου σώματος ώστε να συμπεριφερθεί φυσιολογικά, απαντώντας με ευστοχία στα διάφορα νοητικά ζητούμενα και τα ω-3 λιπαρά οξέα (ειδικά το EPA και το DHA) κατέχουν σημαντικό ρόλο για την καλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και σχετίζονται με την ανάπτυξη της ικανότητας προσοχής και επίλυσης προβλημάτων».

MOLLERS5

Τέρμα πια τα ξενύχτια! Θα μπορείς να απολαύσεις το Καλοκαίρι με τις φίλες σου και τις απογευματινές βόλτες δίπλα στην θάλασσα, χωρίς άγχος και στρες. Διότι, από εδώ και πέρα το διάβασμα που θα κάνεις θα γίνεται με απόλυτη συγκέντρωση και αυτό θα φανεί ακόμη και στην απόδοσή σου, ακόμη και στα πιο δύσκολα μαθήματα της εξεταστικής.

Το μουρουνέλαιο της MOLLER’S διατίθεται σε υγρό, με φυσική γεύση, με γεύση λεμόνι και Tutti Frutti ή ακόμη και σε MÖLLER’S ψαράκια-ζελεδάκια. Εάν θέλετε βέβαια, μπορείτε και να επιλέξετε να δοκιμάσετε τις κάψουλες MÖLLER’S FORTE, οι οποίες περιέχουν μείγμα μουρουνέλαιου και ιχθυέλαιου.

MOLLERS6

Apollonian Nutrition, 16χλμ. Λεωφ. Σπάτων, Αθήνα, τηλ. 210-8100008, www.apolloniannutrition.gr