5 φυσικές θεραπείες για τους μύκητες στα νύχια

Πατούλια Κατερίνα
5 φυσικές θεραπείες για τους μύκητες στα νύχια

Φυσικές θεραπείες σε ένα δημοφιλές πρόβλημα!

Αν υποφέρεις από μύκητες στα νύχια, πέραν της φαρμακευτικής προσέγγισης που θα σου προτείνει ο γιατρός σου, υπάρχουν και μερικές εναλλακτικές φυσικές θεραπείες, που μπορούν να σε βοηθήσουν και ακόμα και να προλάβουν της εμφάνισης του μύκητα.

Λάδι Τεϊόδεντρου
Το λάδι τεϊόδεντρου είναι ένα αιθέριο έλαιο με αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ικανότητες. Μικρής κλίμακας ξεσπάσματα μύκητα στα νύχια, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τοπική εφαρμογή λαδιού τεϊόδεντρου με μπατονέτα δυο φορές την ημέρα.

Έλαιο ρίγανης:
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης, περιέχει θυμόλη, που σύμφωνα με έρευνα του 2016, έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Εφάρμοσε το έλαιο ρίγανης με βαμβάκι δύο φορές την ημέρα, συνδυαστικά και με το έλαιο τεϊόδεντρου.

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς
Ένα ενεργό στοιχείο στο εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι η ελαιοευρωπαΐνη. Πλήθος επιστημονικών μελετών προτείνουν πως η ελαιοευρωπαΐνη διαθέτει αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες, καθιστώντας την ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ξίδι!
Παρότι δεν στηρίζεται επιστημονικά, οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν την βύθιση των δακτύλων σε ξίδι για 20 λεπτά για τους μύκητες ως ένα ισχυρό γιατροσόφι.

Διάβασε ακόμα: 5 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου, εάν αρχίσεις να τρως μέλι κάθε μέρα

Σκόρδο:

Σε έρευνα του 2009, αποδείχτηκε πως το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Εφάρμοσε μια κομμένη σκελίδα σκόρδου στο νύχι που αντιμετωπίζει πρόβλημα για 30 λεπτά ή κατανάλωσέ το σκόρδο από το στόμα σαν συμπλήρωμα διατροφής.
Γενικά: Άλλαξε τη διατροφή σου.

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εμφάνισης μύκητα στα νύχια. Τροφές που σίγουρα χρειάζεσαι είναι:

  • Το γιαούρτι με τα προβιοτικά του
  • Πρωτεΐνη για σωστή ανάπτυξη των νυχιών.
  • Σίδηρος για να μεγαλώνουν γρηγορότερα τα νύχια.
  • Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και ασβέστιο.