5 εναλλακτικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τις μελανιές γρήγορα

Πατούλια Κατερίνα
5 εναλλακτικοί τρόποι για να εξαφανίσεις τις μελανιές γρήγορα

Μελανιές τέλος γρήγορα και εύκολα

Μήπως το δέρμα σου εμφανίζει μελανιές με το παραμικρό; Υπάρχει τρόπος να περιποιηθείς τις μικρές και μεγαλύτερες μελανιές με εναλλακτικά και φυσικά γιατροσόφια που σου υποσχόμαστε πως θα πετύχουν.

Παγάκια Παγάκια!
Ο πάγος αμέσως μετά το χτύπημα θα μειώσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αυτή η διαδικασία, θα βοηθήσει να φτάσει λιγότερο αίμα στην περιοχή που έχει υποστεί το χτύπημα και άρα θα μειώσει το οίδημα και θα προλάβει την εμφάνιση της μελανιάς ή τουλάχιστον θα μειώσει το μέγεθός της. Εφάρμοσε μια σακούλα παγάκια ή ακόμα και παγωμένα λαχανικά στην μελανιά για 10 λεπτά και περίμενε τουλάχιστον 20 λεπτά για να επαναλάβεις.

Αύξησε τη θερμοκρασία:
Η ανάποδη τεχνική θέλει να αυξήσεις τη θερμοκρασία στην περιοχή της μελανιάς, αυξάνοντας την ροή του αίματος και παρασύροντας μακριά και το αίμα που έχει παγιδευτεί στην περιοχή της μελανιάς. Η μεγάλη θερμότητα, θα χαλαρώσει και τους μυς και θα μειώσει τον πόνο στην περιοχή της μελανιάς. Οπότε χρησιμοποίησε θερμοφόρα ή κάνε ένα ζεστό μπάνιο.

Βιταμίνη C ή K
Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητο στοιχείο για την πήξη του αίματος οπότε μια κρέμα πλούσια σε βιταμίνη Κ θα μειώσει το οίδημα και την μελανιά. Ταυτόχρονα και η βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση της μελανιάς. Φάε πλούσια σε βιταμίνη C φρούτα και λαχανικά και εφάρμοσε gel ή κρέμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C πάνω στην μελανιά σου.

Διάβασε ακόμα: Το «ατύχημα» της Δούκισσας Νομικού και τα σημάδια στο σώμα της

Αλόη βέρα:
Η αλόη με τις θεραπευτικές της ιδιότητες μειώνει τον πόνο και δρα ως αντιφλεγμονώδες. Μπορείς να την εφαρμόσεις τοπικά στην μελανιά όσες φορές θέλεις, αρκεί να μιλάμε για καθαρή αλόη.

Ανανάς:
Η βρωμελίνη ή βρωμελαΐνη ή βρομελίνη είναι ένα μείγμα ενζύμων που βρίσκονται στον ανανά. Η βρωμελίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των μελανιών και στη μείωση της φλεγμονής. Μπορείς να καταναλώσεις ανανά, να πάρεις συμπλήρωμα με βρωμελίνη ή να εφαρμόσεις τοπικά ανανά στη μελανιά.