Ακράτεια στα 40: Ένα συχνό πρόβλημα και πώς να το αντιμετωπίσεις

Ακράτεια στα 40: Ένα συχνό πρόβλημα και πώς να το αντιμετωπίσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ακράτεια ούρων αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μιας γυναίκας, επηρεάζοντας συχνά την κοινωνική και προσωπική της ζωή και δημιουργώντας νέα δεδομένα στην καθημερινότητά της. Όταν δε «χτυπά» την πόρτα μας σχετικά νωρίς, όπως στην ηλικία των 40, τότε η συναισθηματική επίδραση του προβλήματος είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως η ακράτεια ούρων είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως σε ανθρώπους ιδιαίτερα μεγάλων ηλικιών, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της πέμπτης δεκαετίας της ζωής μιας γυναίκας, ενώ υπολογίζεται πως μία στις τέσσερις γυναίκες άνω των 50 ετών παρουσιάζει ακράτεια ούρων.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πιο κοινοί τύποι ακράτειας και πώς μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συχνό πρόβλημα; Ποιες είναι οι κινήσεις που αξίζει να κάνει ώστε να μην επηρεαστεί η κοινωνική της ζωή και να παραμείνει ο εαυτός της; Υπάρχουν, άραγε, προϊόντα που μπορούν να τη βοηθήσουν να συνεχίσει να αισθάνεται ο εαυτός της;

Τα είδη της γυναικείας ακράτειας

Υπάρχουν αρκετά είδη ακράτειας τα οποία εμφανίζονται συχνά στον γυναικείο πληθυσμό, με την ακράτεια από προσπάθεια να είναι το πλέον συνηθισμένο. Αφορά κυρίως τις γυναίκες έπειτα από την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη, καθώς και εκείνες που υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ μπορεί να παρουσιάζεται και κάθε φορά που το άτομο αυτό βήχει, γελάει δυνατά ή φταρνίζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr