Έχει αφόρητη ζέστη και δεν μπορείς να κοιμηθείς; Δες 3 τρόπους για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχει αφόρητη ζέστη και δεν μπορείς να κοιμηθείς; Δες 3 τρόπους για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο

Και ο καύσωνας θα μοιάζει παρελθόν

Το καλοκαίρι και κυρίως τις μέρες –και νύχτες- με τον υπερβολικό καύσωνα όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Και ενώ η κούραση σου έχει φτάσει ταβάνι, η ζέστη σε δυσκολεύει πολύ και δεν λες να κλείσεις μάτι με τίποτα. Έχουμε βρει όμως για σένα μερικά χρήσιμα tips, που αν τα ακολουθήσεις θα μπορέσεις και να κοιμηθείς και να ξεκουραστείς.

Αγνόησε λοιπόν τη ζέστη για λίγο, ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις πόσο εύκολο και απλό ήταν τελικά.

#1: Εκμεταλλεύσου τον πρωινό δροσερό αέρα

Μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές είναι να ανοίξεις όλα τα παράθυρά του σπιτιού σου το πρωί, όταν έξω έχει αέρα και δροσιά. Όταν ο ζεστός αέρας θα έχει φύγει, κλείσε όλα τα παράθυρα και τα παντζούρια σου. Αν δεν έχεις παντζούρια, επένδυσε σε κουρτίνες συσκότισης για να κρατήσεις τη θερμότητα έξω από το σπίτι σου.

#2. Τρίψε το σώμα σου με λίγο αιθέριο έλαιο μέντας

Σου έχει συμβεί ποτέ η θερμότητα να κάνει τα πόδια σου να είναι βαριά; Είναι αρκετά άβολο, ειδικά όταν θέλεις να κοιμηθείς. Η συμβουλή μας: βάλε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας στα χέρια σου και κάνε μασάζ στα πόδια σου. Αυτό θα έχει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα ψύξης και θα κάνει τα πόδια σου να είναι ελαφρύτερα και να κοιμηθείς πιο εύκολα. Αν ζεσταίνεσαι πραγματικά πολύ, τρίψε λίγο λάδι μέντας (βεβαιώσου ότι είναι καλής ποιότητας) στους κροτάφους και στο λαιμό σου.

#3. Κάνε ένα ντους με χλιαρό νερό προτού κοιμηθείς

Η μαγική λέξη εδώ είναι το χλιαρό. Εάν κάνεις ένα γρήγορο ντους με παγωμένο νερό, θα νιώσεις ανανεωμένη για μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά θα προκαλέσει επίσης στο σώμα σου να παράγει θερμότητα. Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα καταλήξεις να ζεσταίνεσαι πολύ περισσότερο από ό, τι πριν.

Πριν ξαπλώσεις λοιπόν, κάνε ένα χλιαρό ντους και φυσικά μην σκουπιστείς μετά. Απλά ξάπλωσε στο κρεβάτι σου και άφησε το λεπτό στρώμα νερού στο δέρμα σου να εξατμιστεί. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο φαινόμενο ψύξης.

Διάβασε ακόμη: Plot twist: Λίγος ύπνος παραπάνω το Σαββατοκύριακο σε κάνει να ζεις περισσότερο