Γιατί το να καθαρίζεις το τατουάζ σου είναι τόσο σημαντικό;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί το να καθαρίζεις το τατουάζ σου είναι τόσο σημαντικό;

Και πρέπει να το κάνεις

Το συναίσθημα που νιώθεις κάθε φορά που κάνεις ένα τατουάζ είναι πάντα πολύ όμορφο, όμως τα «δύσκολα» έρχονται μετά που πρέπει να το φροντίζεις και να το καθαρίζεις μόνη σου. Μόλις αφαιρέσεις την προστατευτική μεμβράνη, με την οποία σου το έχουν «δέσει» στο τατουατζίδικο πρέπει να δώσεις αρκετή προσοχή στο πρώτο πλύσιμο.

Όπως ήδη γνωρίζεις, η ευρύτερη περιοχή του τατουάζ είναι μία ανοιχτή πληγή και αρκετά ελκυστική στα βακτήρια (και δεν το θέλουμε αυτό) και γι’ αυτό πρέπει και να το πλύνεις άμεσα και με προσοχή. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσεις το τατουάζ σου, ακολούθησε τα βήματα που θα δεις παρακάτω, τα οποία αποδεδειγμένα είναι αρκετά ασφαλή.

Αρχικά πλύνε τα χέρια σου όσο πιο καλά γίνεται με υγρό σαπούνι. Όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και ανάμεσα στα δάχτυλα, προκειμένου να διώξεις όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόβια. Μόλις τα ξεπλύνεις σκούπισε τα πολύ καλά και κλείσε τη βρύση πιάνοντας την με μία πετσέτα και όχι με γυμνά χέρια ξανά.

Δες και αυτό: 8+2 μικρά και διακριτικά τατουάζ που μπορείς να κάνεις παρέα με την αδερφή σου

Βρέξε την περιοχή του τατουάζ σου. Μόλις καθαρίσεις τα χέρια σου, άνοιξε τη βρύση σε χλιαρό νερό (ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο). Μη βάλεις απευθείας την περιοχή με το τατουάζ σου κάτω από την βρύση, αλλά ρίξε νερό στο χέρι σου, με το οποίο θα βρέξεις το τατουάζ. Βρέξε το tattoo σου με κυκλικές κινήσεις, μέχρι όλη η περιοχή να είναι νωπή.

Στη συνέχεια τρίψε με ένα απαλό χωρίς άρωμα και οινόπνευμα σαπούνι με την παλάμη σου μέχρι να κάνεις σαπουνάδα. Έπειτα συνέχισε να τρίβεις απαλά και με κυκλικές κινήσεις με το χέρι σου.

Με τον ίδιο τρόπο θα το ξεπλύνεις κιόλας. Δεν χρειάζεται όμως να τρίψεις για πολλή ώρα. Με απαλές και γρήγορες κινήσεις, απομάκρυνε το σαπούνι και τα τυχόν υπολείμματα του με χλιαρό πάντα νερό και όχι απευθείας κάτω από την βρύση. Αν παρατηρήσεις να τρέχει μελάνι μην αγχωθείς είναι απόλυτα φυσιολογικό και θα το δεις να γίνεται συχνά τις πρώτες μέρες.

Φυσικά ξέρεις πως δεν πρέπει να το σκουπίσεις με πετσέτα, τρίβοντας την επάνω στο τατουάζ σου για να μαζέψεις τα νερά. Δύο πράγματα μπορείς να κάνεις, είτε να το σκουπίσεις απαλά και ταμποναριστά με χαρτί, είτε να το αφήσεις να στεγνώσει μόνο του από τον αέρα.

Είναι σημαντικό να το καθαρίζεις τις πρώτες μέρες, καθώς όπως είπαμε είναι μια ανοιχτή πληγή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να πάρει κάποιο μικρόβιο και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Γι’ αυτό μην το αμελείς.

Διάβασε ακόμη: 8 ιδέες για τατουάζ με φράσεις που θα σε γοητεύσουν!