4 καθημερινές σου συνήθειες που σε εξαντλούν, χωρίς να το καταλαβαίνεις

Ερμιόνη Σαρρή
4 καθημερινές σου συνήθειες που σε εξαντλούν, χωρίς να το καταλαβαίνεις

Τις έχεις ακόμη και τώρα που είναι Αύγουστος!

No break: Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να αγαπάς τη δουλειά σου, αλλά και η non stop εργασία δε σε βγάζει πουθενά. Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ακόμη και την ώρα του μεσημεριανού γεύματος πληκτρολογούν κάποιο e-mail, θα σου ζητήσουμε με αρκετή αγάπη να το σταματήσεις. Κάνε ένα διάλειμμα, βγες μία βόλτα έξω από το κτίριο, κάνε το ανάλογο κους κους με τους συναδέλφους σας και επέστρεψε απόλυτα ανανεωμένη στη θέση σου.

Κινείσαι μέσα στην... ακαταστασία: Το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο και όσες φορές και αν έχεις πει ότι θα βάλεις σε μία τάξη το γραφείο σου, περνά ακόμη μία εβδομάδα που τα άχρηστα χαρτάκια κάνουν βουναλάκια δίπλα στο πληκτρολόγιό σου. Και όμως όλο αυτό σε κουράζει και δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα του Princeton's University Neuroscience Institute. Η λύση είναι μία και μάλιστα... γρηγορότατη. Βάλε στο καθημερινό σου πρόγραμμα ένα 5λεπτο συγύρισμα και δες τα πάντα τριγύρω σου να λάμπουν. Το μυαλό σου θα είναι πιο καθαρό και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο σώμα σου.

P.s το ίδιο ισχύει και για το σπίτι σου

Κάνεις διαρκώς δίαιτα: Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η πλειονότητα των γυναικών βρίσκεται σε... δίαιτα. Η λύση όμως δεν είναι εκεί. Αν καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο οργανισμός σου, αργά ή γρήγορα το χασμουρητό και η εξάντληση θα κάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή σου. Βρες, λοιπόν, την κατάλληλη διατροφή για το σώμα και τις ανάγκες σου και συνδύασέ τη με τη σωστή γυμναστική. Η πείνα δεν αδυνάτισε... κανέναν.

Είσαι διαρκώς Online: Δε διαφωνούμε ότι το διαδίκτυο είναι ό,τι καλύτερο έχει βρεθεί στη ζωή σου, αλλά και αυτό θέλει ένα μέτρο. Άφησε για λίγο το κινητό ή το tablet από το χέρι και απόλαυσε μία χαλαρή βόλτα ή έναν καφέ με τις φίλες σου. Η διαρκής επαφή με τα social media κουράζει τον εγκέφαλο άρα και όλο σου το σώμα.