Γενικές οδηγίες γυναικολογικής φύσης

Γενικές οδηγίες γυναικολογικής φύσης

Ο γυναικολόγος σας συμβουλεύει

Μην κάνετε το γιατρό. Εάν νομίζετε ότι έχετε μια απλή μόλυνση, δεν είναι τόσο τραγικό να επισκεφτείτε το φαρμακείο και να προμηθευτείτε από μόνες σας κάποια ειδική αλοιφή ή ειδικό αντισηπτικό σαπούνι. Αν όμως τα συμπτώματα επιμείνουν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Δύο στις τρείς φορές, είναι μια απλή ενόχληση ή μια βακτηριακή λοίμωξη, και όχι κάτι πιο σοβαρό.

Επανεξετάστε τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών . Τα οφέλη υπερκαλύπτουν συχνά τις αρνητικές πτυχές, υποστηρίζουν πλέον οι ειδικοί. Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά περίπου 35 με 50 τοις εκατό, ιδιαίτερα σημαντικό αν γνωρίζει κανείς πως τα συμπτώματα αυτής της θανάσιμης ασθένειας είναι δύσκολο να εντοπιστούν έγκαιρα.

Κάντε ένα διάλειμμα... στο μπάνιο. Η ούρηση μετά τη σεξουαλική επαφή θα βοηθήσει να διώξετε τα βακτηρίδια προτού να εισχωρήσουν βαθύτερα και έχουν την «ευκαιρία» να προκαλέσουν ουρολοίμωξη.

Επίσης, ένα ποτήρι χυμό cranberry κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει να μην παραμένουν τα βακτήρια στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.