Ποιες βιταμίνες χρειάζεσαι για να αποφύγεις το κρυολόγημα

Πατούλια Κατερίνα
Ποιες βιταμίνες χρειάζεσαι για να αποφύγεις το κρυολόγημα

Απόφυγε το κρυολόγημα like a pro

Έχουμε μπει και επίσημα στην εποχή του κρυολογήματος. Η μύτη τρέχει, τα μάτια δακρύζουν, το φτάρνισμα ξεκινάει δυναμικά την πορεία του. Αν θέλεις να προλάβεις ή να αντιμετωπίσεις το κρυολόγημα και να ξεπεράσεις τα συμπτώματά του γρηγορότερα, επένδυσε στις σωστές βιταμίνες, εντάσσοντάς τες δυναμικά στη διατροφή σου, είτε μέσα από συγκεκριμένες τροφές, είτε μέσα από συμπληρώματα διατροφής πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

Βιταμίνη C: Μετά από 30 χρόνια κλινικών ερευνών, γνωρίζουμε με σιγουριά πως η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του απλού κρυολογήματος σε παιδιά και ενήλικες κατά 20%.

Μαγιά μπύρας: Η μαγιά μπύρας λαμβάνεται κατά τη διαδικασία παραγωγής της μπύρας από την βύνη, το κριθάρι και το σιτάρι, δηλαδή είναι 100% φυσική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και περιέχει αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που την καθιστούν χρήσιμη ως τονωτικό που δίνει άμεση ενέργεια στον οργανισμό σε όλες τις ηλικίες, ικανή να κάμψει το κοινό κρυολόγημα.

Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού άμεσα ενώ μπορεί να μπορεί να εμποδίσει τους ιούς του κρυολογήματος να εισχωρήσουν στη μύτη.

Διάβασε ακόμα: 5 πράγματα που θα σου συμβούν, εάν πραγματικά κοιμάσαι όσο χρειάζεται

Εχινάτσια: Η εχινάτσια χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού και είναι ιδανική για την ενίσχυση του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη και κοινό κρυολόγημα).

Βιταμίνη Ε: Ακόμα μία αντιοξειδωτική βιταμίνη που δρα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις ημέρες του κρυολογήματος, προλαμβάνοντας και ένα επόμενο κρυολόγημα. Σε έρευνα διάρκειας ενός έτους, από το Πανεπιστήμιο Tufts, βρέθηκε πως το 65% των εθελοντών που λάμβαναν βιταμίνη Ε, βίωσαν μία ή δύο λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, σε σχέση με το μέσο όρο.