3 μύθοι για τον μεταβολισμό σου, που πρέπει να ξεχάσεις τώρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 μύθοι για τον μεταβολισμό σου, που πρέπει να ξεχάσεις τώρα

Πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Μπορεί να θεωρείς το θέμα της διατροφής και του μεταβολισμού κάτι εύκολο, όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που είναι λάθος και τα πίστευες μέχρι τώρα. Και δεν μιλάμε για ασήμαντα θέματα, αλλά κάποια πράγματα που ακολουθούσες κατά γράμμα, γιατί πίστευες πως είναι σωστά.

Υπάρχουν τρεις μύθοι για τον μεταβολισμό σου λοιπόν, που πρέπει να ξεχάσεις τώρα, να πατήσεις delete και να μην το κάνεις ποτέ ξανά.

#1. Το να τρως λιγότερο είναι καλύτερο για τον μεταβολισμό σου
Φαίνεται λογικό πως όταν τρως λιγότερο, δίνεις και στον οργανισμό σου χρόνο να μεταβολίσει πιο γρήγορα. Λάθος μεγάλο, γιατί τελικά φαίνεται πως το σωστό είναι το αντίθετο. Αν προηγουμένως έτρωγες κανονικά και ξαφνικά μείωσες τη πρόσληψη θερμίδων σου, ο μεταβολισμός σου θα επιβραδύνει και αυτός και θα καίει λιγότερες θερμίδες απ’ ότι πριν.

#2. Αυξάνοντας την ένταση που γυμνάζεσαι, καις περισσότερες θερμίδες
Περισσότερη άσκηση περισσότερες θερμίδες, σωστά; Σύμφωνα με τους αριθμούς στα όργανα των γυμναστηρίων ναι, όμως αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Πολλοί ειδικοί λένε ότι αν πιέσεις πολύ το σώμα σου, αυτό μπαίνει σε μια φλεγμονώδη και αγχώδη κατάσταση, οι ορμόνες σου τρελαίνονται, και κάπως έτσι μπερδεύεται και ο μεταβολισμός σου . Ο μεταβολισμός σου δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά αν δεν δώσεις στο σώμα σου χρόνο να ξεκουραστεί.

#3. Μία δίαιτα χαμηλών λιπαρών θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος
Εάν η άποψή σου για δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά , είναι να τρως τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά», τότε υποβαθμίζεις κρυφά τη δίαιτά σου. Πρέπει να τρως από όλες τις ομάδες και όλα τα φαγητά, εάν θέλεις να χάσεις σωστά βάρος.

Τι μπορείς να κάνεις ωστόσο για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου;
-πιες πολύ νερό
-μείωσε το αλκοόλ (αν πίνεις αρκετά)
-δοκίμασε να πάρεις βιταμίνες
-κοιμήσου περισσότερο
-ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή

Δες και αυτό: Η σούπα που καίει το λίπος και «τρέχει» το μεταβολισμό