Έχεις ευαίσθητο στομάχι; Αυτά είναι τα 3 είδη φαγητών που δεν πρέπει να αγγίζεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις ευαίσθητο στομάχι; Αυτά είναι τα 3 είδη φαγητών που δεν πρέπει να αγγίζεις

Εάν το έκανες, ώρα να σταματήσεις

Όταν το σώμα σου λειτουργεί σε πολύ καλό βαθμό, όλα μοιάζουν σαν μία καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Όλα σου τα όργανα και το σύστημά σου είναι σε πλήρη αρμονία. Όταν όμως ένα όργανο είναι εκτός ισορροπίας, όπως για παράδειγμα το έντερό σου, τότε δημιουργείται πρόβλημα σε όλο σου το σώμα.

Το πρόβλημα στο έντερό σου, εκτός από πόνο στο στομάχι, μπορεί να σου προκαλέσει και δυσκοιλιότητα και τότε ξεκινούν τα δύσκολα. Το πρήξιμο γίνεται καθημερινότητα σου και εσύ ψάχνεις πιθανές αιτίες που μπορεί να σε οδηγούν σε αυτήν τη κατάσταση. Μία αιτία πάντως σε περίπτωση που δεν το σκέφτηκες ακόμη είναι φυσικά η διατροφή σου.

Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες φαγητών που είναι απαγορευτικές για εσένα που αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα, και είναι οι εξής.

Σιτάρι και γλουτένη: Η γλουτένη είναι ένα πολύ υδρόφιλο μόριο, που σημαίνει ότι προσελκύει νερό. Γίνεται αυτή η μεγάλη μάζα, η οποία, για πολλές γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και να επιβραδύνει την πέψη. Είναι ένα μεγάλο όχι για ένα «ευτυχισμένο» και υγιές έντερο.

Τηγανιτά τρόφιμα: Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Συνήθως, τηγανίζονται σε αλεύρι, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνεις επίσης γλουτένη. Διπλό όχι στα τηγανιτά λοιπόν.

Πικάντικες τροφές: Και δεν αναφερόμαστε απλά στα μπαχαρικά. Εννοούμε υπερβολικά πικάντικα τρόφιμα όπως πιπεριές habanero (aka πολύ καυτερές πιπεριές) ή το κάρυ. Αυτά τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να ερεθίσουν την επένδυση του εντέρου και να προκαλέσουν προβλήματα.

Τώρα γνωρίζεις τι πρέπει και τι μπορείς να τρως, εάν έχεις ευαίσθητο έντερο.

Διάβασε ακόμη: Αυτά είναι τα ροφήματα που σε πρήζουν συνεχώς και δεν το ήξερες