3 πρωινές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πρωινές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους σου

Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Έχεις ακουστά την έκφραση «η καλή μέρα από το πρωί από το πρωί φαίνεται»; Αυτός που το είπε πρώτος είχε ένα τεράστιο δίκιο και καταβάθος το ξέρεις κι εσύ η ίδια. Όταν ξυπνάς με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ξέρεις πως η μέρα σου δεν θα είναι άσχημη, κάτι που δεν συμβαίνει όταν ξυπνάς και είσαι μέσα στην αρνητική ενέργεια και πιστεύεις πως θα γίνει κάτι κακό.

Σε κατακλύζει ένα σύννεφο άγχους και στρες, και τελικά πάνε όλα όπως τα περίμενες: άσχημα και στραβά. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις από το πρωί, προκειμένου να νικήσεις το άγχος σου και να έχεις μία όμορφη και δημιουργική μέρα.

Ξύπνα νωρίτερα
Ο ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι την καθημερινότητα σου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να βγάλεις καλά την υπόλοιπη μέρα. Να θυμάσαι πως πρέπει να κοιμάσαι ένα 8ωρο την ημέρα για να μπορείς να φέρεις σε πέρα τις υποχρεώσεις σου. Σίγουρα αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά το βράδυ ή έχεις κοιμηθεί αργά, τότε το να σηκωθείς νωρίς θα είναι πολύ δύσκολο. Φτιάξε το πρόγραμμα σου λοιπόν, έτσι ώστε και να σου μένει χρόνος για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς και να μπορείς να σηκωθείς νωρίτερα το πρωί.

Δες και αυτό: 3 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να διαχειριστείς το άγχος σου

Φάε ένα πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια
Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γνωρίζεις πως είναι το πρωινό. Φρόντισε λοιπόν όταν ξυπνάς να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα γερό και υγιεινό πρωινό, το οποίο θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα σου προκαλέσει λιγότερο στρες από τις διατροφικές επιλογές που θα κάνεις μέσα στην ημέρα. Σίγουρα το τελευταίο που θέλεις είναι να κάθεσαι στο γραφείο σου και να «κλαις» για το σνακ που έφαγες και τις θερμίδες που πήρες.

Άκου μουσική αντί για τις ειδήσεις
Μια πρωινή ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για τη διαχείριση του άγχους. Το ιδανικό πρωινό είναι να ξυπνάς με το φυσικό ηλιακό φως και να ακούς καλή μουσική αντί για τις ειδήσεις της ημέρας. Δεν θέλεις να γεμίσεις τη μέρα σου με αρνητική ενέργεια, έτσι δεν είναι;

Διάβασε ακόμη: Πώς ακριβώς το άγχος επηρεάζει τον εγκέφαλό σου;