Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι

Και θα σου λέγαμε να την ακολουθήσεις

Το να ξυπνάς νωρίς για κάποιους ανθρώπους είναι πολύ εύκολο, για κάποιους άλλους πάλι είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Για να ξυπνήσεις όμως νωρίς, θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί και νωρίς και αυτό είναι επίσης κομματάκι δύσκολο. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς έχει βρεθεί η ιδανική ώρα που μπορείς να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι.

Και θα σου φανεί κάπως περίεργο, όμως η ώρα αυτή είναι αρκετά νωρίς, όσο και αν δεν το θέλεις. Οι ειδικοί λοιπόν αναφέρουν πως η ιδανική ώρα για να πηγαίνεις για ύπνο είναι στις 20:45 το βράδυ. Ναι ακούγεται όντως νωρίς, όμως έτσι όχι μόνο θα ξεκουράζεσαι περισσότερο, αλλά θα ξυπνάς και νωρίς με αποτέλεσμα να έχεις και περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα σου να κάνεις πράγματα.

Δες και αυτό: Τρία tricks που πρέπει να ακολουθήσεις για έναν καλό βραδινό ύπνο

Ακούγεται αρκετά απογοητευτικό αν σκεφτείς πως όταν ήσουν μαθήτρια ή φοιτήτρια και κοιμόσουν τόσο νωρίς όλοι θεωρούσαν πως δεν έχεις κοινωνική ζωή. Αυτό όμως αλλάζει όταν έχεις μια σταθερή δουλειά, παιδιά και ευθύνες και υποχρεώσεις που πρέπει να βγάλεις σε πέρας. Οπότε σου λέμε ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά πως είναι μία πολύ καλή ώρα για ύπνο, και πως αν είσαι κουρασμένη λίγο θα σε νοιάξει το τι σκέφτεται ο υπόλοιπος κόσμος για την ώρα που κοιμάσαι.

Αν λοιπόν νιώθεις κουρασμένη και θες πραγματικά να ξεκουράζεσαι, τότε δοκίμασε το. Φυσικά μπορείς να ορίσεις και μία μέρα μέσα στην εβδομάδα, όπως το Σάββατο, που θα μπορείς να κοιμάσαι αργά και να ξυπνάς και πιο αργά.

Διάβασε ακόμη: Κοιμάσαι με ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κεφάλι σου; Κι όμως βλάπτεις την υγεία σου!