3 αιθέρια έλαια που μπορούν να «γιατρέψουν» ακόμη και το χειρότερο hangover

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 αιθέρια έλαια που μπορούν να «γιατρέψουν» ακόμη και το χειρότερο hangover

Θα είναι σα να μην ήπιες ποτέ

Το hangover είναι η κατάρα του σύμπαντος για να σε τιμωρήσει που πέρασες καλά. Συνήθως, το δυσάρεστο συναίσθημα μπορεί να αποδοθεί στην αφυδάτωση, αλλά καθώς τα συμπτώματα αυξάνονται το πρωί, τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει. Ακόμα κι αν πίνεις αρκετό νερό και τρως καλά, ο πονοκέφαλος και η ναυτία παραμένουν για όλη την ημέρα. Αλλά όχι πια.

Υπάρχουν κάποια αιθέρια έλαια, που όχι μόνο θα σε σώσουν από το hangover, αλλά θα σε κάνουν να νιώσεις άλλος άνθρωπος, αφού έχουν επίδραση τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό σου.

Δες παρακάτω ποια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πώς:

Γκρέιπφρουτ
Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα αγαπημένα μας, επειδή το άρωμα που δίνει ενέργεια είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξυπνήσετε το πρωί φυσικά, όταν νιώθετε λίγο μεθυσμένη. Το άρωμα καθαρίζει και ενεργοποιεί, συμβάλλοντας στην αύξηση της εγρήγορσης.

Για να το χρησιμοποιήσεις: Μόλις ξυπνήσεις από τη «δύσκολη αυτή νύχτα», βάλτε δύο σταγόνες λάδι γκρέιπφρουτ σε ένα ζεστό πανί και σκούπισε το πρόσωπό σου, παίρνοντας τρεις βαθιές αναπνοές. Το έχεις!

Δες και αυτό: Ξύπνησες με hangover; Έχουμε τα τρικ για να το κρύψεις...

Μέντα
Το αιθέριο έλαιο μέντας έχει ένα απίστευτα φρέσκο άρωμα που σε αφήνει να αισθάνεσαι πιο ισορροπημένη, ενώ μειώνει και τα συναισθήματα ναυτίας. Το βότανο της μέντας είναι γνωστό ότι βοηθάει στην μείωση των πόνων στο στομάχι και χρησιμοποιείται και ως τσάι, αλλά η εφαρμογή τοπικά για το άρωμα έχει παρόμοια οφέλη και είναι εύκολο να ληφθεί οπουδήποτε.

Για να το χρησιμοποιήσεις: Εάν δεν αισθάνεσαι πολύ καλά, εφάρμοσε δύο σταγόνες απευθείας στο πίσω μέρος του λαιμού σου (εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αραιώστε το σε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας) και ανάπνευσε βαθιά. Μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στο δέρμα είναι φυσιολογική. Βεβαιώσου ότι θα πλύνεις τα χέρια σου από το έλαιο μέντας και απόφυγε να αγγίξεις τα μάτια σου.

Λεβάντα
Φέρνει ένα ηρεμιστικό συναίσθημα και βοηθά στην προαγωγή του βαθύ ύπνου, ο οποίος είναι σημαντικός για την ανάκτηση δυνάμεων μετά από μια τέτοια νύχτα.

Για να το χρησιμοποιήσεις: Για να δημιουργήσεις ένα καταπραϋντικό λουτρό που μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους έντονους μύες ή τους πόνους, απλά πρόσθεσε πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα ζεστό αφρόλουτρο για να χαλαρώσεις πριν πας για ύπνο.

Διάβασε ακόμη: Αντίο Hangover: Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις άμεσα