Κράμπες στα πόδια; Να πώς να τις αντιμετωπίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κράμπες στα πόδια; Να πώς να τις αντιμετωπίσεις

Πώς να τις σταματήσεις;

Οι μυϊκές κράμπες συμβαίνουν όταν ένας μυς ακούσια συστέλλεται μόνος του. Συνήθως, αισθάνεσαι ένα σκληρό χτύπημα στο σημείο του πόνου - αυτός είναι ο συμβεβλημένος μυς. Οι κράμπες συνήθως συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Εάν δεν έχεις τεντώσει έναν μυ, τότε πιθανότατα σου συμβαίνει επειδή ο μυς σου είναι κουρασμένος ή χρησιμοποιήθηκε πολύ ή το σώμα σου είναι αφυδατωμένο.

Ενδέχεται επίσης να μην λαμβάνεις πολλούς ηλεκτρολύτες, όπως είναι το κάλιο και το μαγνήσιο. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν τους μυς σου να λειτουργούν πιο ομαλά και τα υγρά βοηθούν το σώμα σου να επεξεργάζεται τα μεταλλικά στοιχεία.

Πώς μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις τις κράμπες;

Τεντώσου
Χαλάρωσε τους μυς σου. Σταμάτα κάθε δραστηριότητα που μπορεί να έχει προκαλέσει τη κράμπα και ελαφρά τέντωσε τον μυ σου. Μπορείς ακόμη και να κάνεις μασάζ στον μυ ενώ τον τεντώνεις ή όταν τελειώσεις με το τέντωμα.

Πάρε μαγνήσιο
Αν έχεις τακτικά κράμπες στα πόδια που δεν σχετίζονται με πιο σοβαρή κατάσταση, ίσως θα πρέπει να προσθέσεις περισσότερο μαγνήσιο στη διατροφή σου. Τα καρύδια και οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές μαγνησίου.

Θερμότητα
Πολλοί personal trainer, προπονητές και φυσιοθεραπευτές συστήνουν επίσης τη χρήση μαγνησίου στο εξωτερικό του σώματός σας με τη μορφή αλάτων. Κάνε λοιπόν ένα ζεστό αφρόλουτρο και δες αμέσως τον πόνο να φεύγει και τον μυ σου να επανέρχεται. Αυτό με τη θερμότητα μπορείς να το κάνεις επίσης, χρησιμοποιώντας ζεστές κομπρέσες στην περιοχή.

Ενυδάτωση
Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να σταματήσουν οι κράμπες στα πόδια είναι να ενυδατωθούν. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να απαλύνεις τον πόνο σου, αλλά μόλις έχεις πιει νερό ή αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες, μπορείς να αποφύγεις μια άλλη ενδεχόμενη κράμπα.

DPG Network