Μπορείς να μείνεις έγκυος όταν έχεις περίοδο;

Μπορείς να μείνεις έγκυος όταν έχεις περίοδο;

Ίσως η διασημότερη απορία των γυναικών πάνω στο θέμα.

Ένα σύνηθες ερώτημα και προβληματισμός των γυναικών όσον αφορά στην περίοδο είναι αν αυτές τις μέρες μπορείς να μείνεις έγκυος. Η απάντηση στην ουσία είναι ναι και όχι. Σε μπερδέψαμε; Θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι θέλουμε να πούμε.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, οι ορμόνες σου δεν είναι στα υψηλότερα επίπεδά τους, ώστε να υπάρχουν πολλές πιθανότητες για ωορρηξία και, επομένως, για να μείνεις έγκυος. Το πιο πιθανό είναι μη μείνεις, καθώς οι ημέρες ωορρηξίας σου είναι ακόμη μακριά από τότε, χωρίς να αποκλείεται 100% η πιθανότητα για το αντίθετο.

Αυτό, δηλαδή, δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να χρησιμοποιείς τη μέθοδο αντισύλληψής σου και ειδικά αν ανήκεις στις γυναίκες με ακανόνιστο κύκλο, άρα και με ακανόνιστες ημέρες ωορρηξίας. Υπάρχει η πιθανότητα να αιμορραγείς αλλά να είσαι γόνιμη και να βρίσκεσαι σε ωορρηξία.

Πριν την αρχή της περιόδου σου, τώρα, ισχύει κάτι ανάλογο. Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος είναι εξαιρετικά λίγες, ενώ μετά το τέλος της ανεβαίνουν κατακόρυφα, αφού πλησιάζεις στις ημέρες ωορρηξίας σου.

Το συμπέρασμα: Κατά την περίοδό σου, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να μείνεις έγκυος, όμως, κι ακριβώς επειδή ο γυναικείος κύκλος ποικίλλει, αν δεν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, καλό είναι να μη διακόψεις τη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιείς για είσαι πιο σίγουρη.