Ποιο είναι το όφελος του να κάνεις σεξ ενώ διανύεις τις ευαίσθητες μέρες του μήνα;

Ποιο είναι το όφελος του να κάνεις σεξ ενώ διανύεις τις ευαίσθητες μέρες του μήνα;

Το σώμα της γυναίκας φαίνεται να λειτουργεί με το δικό του τρόπο

Το σεξ ,κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι ένα θέμα που αποτελεί debate ανάμεσα στις γυναίκες, με μερικές να μην μπορούν καν την ιδέα κι άλλες να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αντιμετωπίζοντάς το σχεδόν όπως οποιαδήποτε άλλη μέρα. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία γυναικών ανήκεις εσύ, το να γνωρίζεις και κάποιο πιθανό του όφελος μπαίνει σίγουρα στα υπέρ, αφού η ενημέρωση αποτελεί πάντα κέρδος.

Πολλοί, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, όταν κάνεις σεξ τις ημέρες της περιόδου σου, ανακουφίζεσαι από τους πόνους και τις κράμπες που σου προκαλούνται. Η αλήθεια είναι ότι σε μερικές γυναίκες αυτό είναι κάτι που ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα και δηλώνουν ότι, ειδικά αν φτάσουν σε οργασμό, λόγω των συσπάσεων της μήτρας, νιώθουν να ανακουφίζονται από τον πόνο. Την ώρα του οργασμού, δε, το σώμα παράγει ντοπαμίνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με την περίοδο.

Από την άλλη, βέβαια, αυτό δε φαίνεται να είναι κάτι που ανταποκρίνεται σε όλες τις γυναίκες, με μερικές να έχουν και αρνητικά αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί κάποια γυναίκα που ενδεχομένως πάσχει κι από κάποια πάθηση, όπως η ενδομητρίωση, να νιώσει δυσάρεστα την ώρα του σεξ, ακόμη και να χειροτερέψει το μέγεθος του πόνου.

Οπότε, το κατά πόσο και με ποιον τρόπο θα επηρεάσει το σεξ τους πόνους σου είναι κάτι που εξαρτάται καθαρά από εσένα και το σώμα σου. Αν θες να μάθεις, θα χρειαστεί να το δοκιμάσεις και να το δεις μόνη σου.

Υ.γ Μην ξεχνάς τέτοιου είδους θέματα να τα συζητάς και με τον γυναικολόγο σου.