5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις για να γίνεις υγιής στο λεπτό

Πατούλια Κατερίνα
5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις για να γίνεις υγιής στο λεπτό

Πες αντίο στην παλιά οδοντόβουρτσα και όχι μόνο!

Θες να είσαι πιο υγιής; Ναι! Θες να το πετύχεις πετώντας λίγα, πολύ λίγα αντικείμενα που σου κάνουν κακό; Ω ναι! Ξεκινάμε λοιπόν την εκκαθάριση.

Αρωματικό χώρου

Υπάρχει ποικιλία αρωματικών χώρου στο μάρκετ και τα προτιμάς. Λαθάκι μεγάλο. Οι φθαλάτες, ουσίες που χρησιμοποιούνταν για να παραμένει περισσότερο ένα άρωμα για περισσότερο, μπορεί να έχουν βλαβερή επίδραση στην αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη.

Πολλά αρωματικά έχουν καταργήσει τις ουσίες αυτές αλλά πρέπει να ελέγξεις τις ετικέτες των αρωματικών που χρησιμοποιείς ή απλά να αρωματίσεις το χώρο σου με φυσικά προϊόντα όπως κανελογαρύφαλα τρυπημένα σε πορτοκάλι.

Η ξεχαρβαλωμένη σου οδοντόβουρτσα

Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας χαλάνε και φθείρονται συντομότερα απ’ όσο νομίζεις, κοντά στους δύο μήνες χρήσης. Οι φθαρμένες οδοντόβουρτσες είναι λιγότερο αποτελεσματικές στο να καθαρίζουν τα δόντια και να καταπολεμούν την τερηδόνα. Οπότε, άλλαζε την οδοντόβουρτσα αρκετά σύντομα γιατί κάνεις τελικά την μισή δουλειά.

Τα μικροπράγματα

Κοινώς τη σαβούρα ή απλά όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα την καθημερινότητά σου, όπως εκείνο το ζευγάρι κάλτσες του οποίου το ταίρι έχεις χάσει. Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσεις να πετάξεις (ή να χαρίσεις), ο στόχος σου είναι να μειώσεις τα αντικείμενα γύρω σου και να κρατήσεις γύρω σου μόνο ότι σου προσφέρει ενέργεια και εκπληρώνει το σκοπό του. Αντίθετα, αντικείμενα που σου ρουφούν την ενέργεια ή τα έχεις συνδέσει με κακές καταστάσεις, μπορείς να τα χαρίσεις ή να τα πετάξεις, όπως εκείνο το υπέροχο t-shirt που όποτε το φοράς, κάτι κακό σου συμβαίνει!

Τα ταπεράκια με μαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο

Ο βασικός κανόνας είναι πως το μαγειρεμένο φαγητό το τρώμε, το πετάμε ή το καταψύχουμε μέσα σε τρεις μέρες. Το μικρόβια στα ξεχασμένα στο ψυγείο ταπεράκια σου, μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε εκατομμύρια σε θερμοκρασία ψύξης σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Κι όχι μόνο! Ένα γεμάτο με άχρηστα αντικείμενα ψυγείο, κάνει κακό και στην ψυχολογία αλλά και στην απόπειρά σου να ακολουθήσεις επιτέλους υγιεινή διατροφή.

Το παλιό σφουγγαράκι της κουζίνας

Μελέτες δείχνουν πως το σφουγγαράκι της κουζίνας σου είναι πιθανότατα το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σου.Αν πάμε σύμφωνα με τον νόμο των ειδικών, θα έπρεπε να αποστειρώνουμε καθημερινά το σφουγγαράκι στο φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε το σφουγγαράκι αυστηρά για πιάτα και ποτήρια και καθάρισε υγρά από κρέας ή επιφάνειες με πανί, το οποίο και στεγνώνει πιο γρήγορα και μπαίνει άμεσα στο πλυντήριο.