Πώς να διώξεις τη μελανιά γρήγορα από το σώμα σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς να διώξεις τη μελανιά γρήγορα από το σώμα σου;

Δες έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο

Πόσες φορές δεν έχεις ξυπνήσει το πρωί κι εκεί που ντύνεσαι παρατηρείς στο χέρι σου (ή στο πόδι σου) μια μελανιά; Ή πόσες φορές δεν έχεις χτυπήσει στο ξύλο του κρεβατιού σου αποτέλεσμα μετά από κάποιες ώρες να αποκτήσεις μελανιά; Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ωραίο, ούτε από άποψη πόνου, ούτε από αισθητικής πλευράς, είναι όμως κάτι που συμβαίνει σε όλους.

Και μπορεί μια μελανιά να χρειάζεται μία ή και δύο εβδομάδες για να φύγει, εσύ όμως βιάζεσαι, γιατί έχεις μία πολύ σημαντική παρουσίαση (ή ραντεβού ή συνέντευξη) και προφανώς δεν θες να εμφανιστείς με τη μελανιά. Τι μπορείς να κάνεις για να φύγει πιο γρήγορα;

Ο πάγος είναι μία πολύ καλή λύση για να διώξεις γρήγορα μια μελανιά. Εφάρμοσε πάγο αμέσως μετά το χτύπημα για να μειώσεις τη ροή του αίματος γύρω από την περιοχή. Η ψύξη των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να μειώσει την ποσότητα του αίματος που διαρρέει στον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση των μελανιών και να μειώσει τη διόγκωση (aka πρήξιμο).

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παγοκύστη πολλαπλών χρήσεων ή μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά τυλιγμένα σε μία πετσέτα. Πάγωσε τη μελανιασμένη περιοχή για 10 λεπτά. Περίμενε 20 λεπτά πριν τη βάλεις ξανά.

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να τραβήξεις το αίμα με κάποια σύριγγα.