Θέλεις να μάθεις πού βρίσκεται η ομορφιά;

Θέλεις να μάθεις πού βρίσκεται η ομορφιά;

Βάλε τη ζωή σου σε σειρά και ακολούθησε ένα πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου.

Δεδομένων των βημάτων που έχουν γίνει, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι αρκετά στενόμυαλο να συνεχίζουμε να θεωρούμε πως η ομορφιά είναι μια έννοια η οποία περιορίζεται αποκλειστικά στην εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το μυαλό μας έχει προγραμματιστεί έτσι που, όταν μιλάμε για ομορφιά, αυτόματα οδηγείται σε αριθμούς με «ιδανικές» αναλογίες, καλλίγραμμα σώματα, σαρκώδη μισάνοιχτα χείλη, κατάλευκα εξωπραγματικά χαμόγελα και μάτια από… σπάνια χρώματα. H έννοια όμως της αληθινής ομορφιάς «κρύβει» πίσω της πολλά περισσότερα. Και αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα, η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας, από την ψυχή και το χαρακτήρα μας. Λέγεται πως «τα κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους είναι τα πιο όμορφα» και πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια. Πριν λοιπόν σπεύσεις να παρατηρήσεις και να βάλεις στο μικροσκόπιο όλες σου τις ατέλειες, φρόντισε να αγαπήσεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω. Ποτέ το αντίθετο.

Όταν εσύ η ίδια νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο της ζωής και του σώματός σου, όταν σε περιποιείσαι και σου προσφέρεις το καλύτερο, αναπόφευκτα θα νιώθεις πιο όμορφη και αυτό θα σε κάνει να ακτινοβολείς. Η αυτοπεποίθηση και ο αέρας μιας γυναίκας που έχει τον έλεγχο της ζωής της είναι… οφθαλμοφανής και απλά ακαταμάχητη! Πως θα πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου; Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά θέληση από την πλευρά σου.

Βάλε τη ζωή σου σε σειρά και ακολούθησε ένα πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις πράγματα και ανθρώπους που νιώθεις πως σε κρατούν πίσω, ελαχιστοποιώντας έτσι τις κακές σκέψεις και το άγχος που σου προκαλούν. Αν νιώθεις πως αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθείς στην καριέρα σου και όχι στο ξεκίνημα μίας οικογένειας, δράσε! Μίλα με το γιατρό σου, ενημερώσου και ξεκίνα μία αγωγή αντισύλληψης. Εσύ αποφασίζεις για την πορεία της ζωής σου και οι κανόνες ή οι προσδοκίες των άλλων δεν πρέπει να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις σου που σχετίζονται με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Αν εντοπίζεις ατέλειες στην εμφάνισή σου που χρειάζονται βελτίωση υπάρχει πάντα ο χρόνος και ο τρόπο να τις βελτιώσεις! Βάλε σωστούς στόχους, αγάπησε τον εαυτό σου για αυτό που είναι και βελτίωσέ τον, χωρίς όμως να προσπαθήσεις να σε αλλάξεις.

Ο δρόμος μπορεί να σου φαίνεται μακρύς και δύσκολος όμως δεν είναι. Θα το καταλάβεις όταν πατήσεις γερά στα πόδια σου. Όταν κάνεις το πρώτο βήμα και ξεκινήσεις να παρέχεις ουσιαστική φροντίδα στον εαυτό σου, η διαφορά θα που θα νιώσεις εσύ και που σταδιακά θα αρχίσουν να παρατηρούν οι γύρω σου θα είναι τεράστια. Δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις!