7 διατροφικοί συνδυασμοί που μπορούν να βλάψουν την υγεία σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
7 διατροφικοί συνδυασμοί που μπορούν να βλάψουν την υγεία σου

Και όμως τόσο καιρό τους χρησιμοποιείς

Δεν είναι ψέμα το γεγονός ότι πάντα ψάχνουμε να συνδυάσουμε το φαγητό μας ή το φρούτο μας μαζί με κάτι άλλο, προκειμένου να το κάνουμε λίγο πιο ευχάριστο στη γεύση ή ακόμη και για να μην το φας απλά σκέτο. Υπάρχουν όμως κάποιοι συνδυασμοί φαγητών, οι οποίοι μπορούν να βλάψουν την υγεία σου και παρ’ όλα αυτά δεν το γνώριζες.

Ένας συνδυασμός για παράδειγμα είναι ο καφές το πρωί μαζί με κάποιο σάντουιτς. Λάθος μεγάλο, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες που βρίσκονται στο ψωμί εμποδίζουν το ασβέστιο να απορροφηθεί και μπορούν να σου προκαλέσουν και νεύρα. Μπορείς ωστόσο να αντικαταστήσεις τον καφέ με λευκό ή πράσινο τσάι, το οποίο αν μη τι άλλο έχει περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό σου.

Ένας ακόμη συνδυασμός είναι οι ντομάτες μαζί με τα αγγούρια. Παρά το γεγονός πως αυτός είναι ένας τρομερός και πολύ γευστικός συνδυασμός για καλοκαιρινή σαλάτα, δεν πρέπει να συνδυάζεις αυτά τα δύο λαχανικά μαζί, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην πέψη και στο στομάχι σου γενικότερα.

Στο βίντεο παρακάτω θα δεις ακριβώς γιατί δεν πρέπει να τα συνδυάζεις, αλλά θα βρεις και 5 ακόμη διατροφικούς συνδυασμούς που καλό θα ήταν να αρχίσεις να αποφεύγεις.