Τρία wellbeing tips για καθημερινή τόνωση και ενέργεια

Τρία wellbeing tips για καθημερινή τόνωση και ενέργεια

Σε κάθε περίπτωση, όσο εξαντλητική και αν είναι η ρουτίνα σου, χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να ξεκουράζεσαι και να δείχνεις στον εαυτό σου πως τον… σκέφτεσαι και τον αγαπάς. 

Είναι πολλές φορές που νιώθουμε πως η απαιτητική καθημερινότητα μας «ξεχειλώνει». Η λίστα με τις αμέτρητες υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, τα… ανυπόμονα deadlines και τα «τρελά» ωράρια του γραφείου, μας οδηγούν κάθε Παρασκευή βράδυ εξουθενωμένες, ένα βήμα πριν την απόλυτη κατάρρευση, στον καναπέ του σπιτιού μας. Όταν μάλιστα πέραν των άλλων, πρέπει να «παίξουμε» και τον ρόλο της μαμάς, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Η αλήθεια είναι πως οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ξεκούρασης. Ακριβώς για αυτό, είναι αναγκαίο να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από μία πιθανή και διόλου ευχάριστη… υπερκόπωση. Μπορεί ο χρόνος που έχουμε να διαθέσουμε στην προσωπική μας ευχαρίστηση να είναι περιορισμένος, αν τον εκμεταλλευτούμε όμως σωστά και έχουμε στο πλευρό μας τους κατάλληλους… «συμμάχους», θα βρούμε την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουμε στο «ζόρικο» πρόγραμμά μας.

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να… πάρεις τα πάνω σου, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρία δοκιμασμένα wellbeing tips, που θα σου χαρίσουν την τόνωση και την «ώθηση», ώστε να βγεις πρώτη στο δύσκολο «μαραθώνιο» της καθημερινότητας.

«Ενίσχυσε» τη διατροφή σου

Οι περισσότερες από εμάς, ακριβώς λόγω έλλειψης χρόνου, καταλήγουμε να μην τρεφόμαστε σωστά, παραλείποντας γεύματα και μη λαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό μας να λειτουργεί στο βέλτιστο. Μην ξεχνάς πως η ενέργεια που καταναλώνουμε, πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή που λαμβάνουμε αλλιώς μπορεί να οδηγήσουμε τον οργανισμό μας σε… επικίνδυνα μονοπάτια. Για αυτό, επιλέγοντας ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, πλούσιο σε ωμεγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος, εμπλουτισμένο με το φυσικό εκχύλισμα Panax Ginseng που θα σου προσφέρει επιπλέον ενέργεια, 13 βιταμίνες, 8 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, θα μειώσεις δραστικά τα επίπεδα κόπωσης και θα αποκτήσεις άμεσα έναν πολύ πιο ποιοτικό τρόπο ζωής!

Meditate on that!

Μήπως έχεις παραμελήσει κάπως τη φυσική σου κατάσταση; Έχεις σκεφτεί τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχεις, να τον διαθέσεις κάνοντας «δώρο» στον εαυτό σου μία χαλαρωτική συνεδρία yoga ή pilates; Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η εκγύμναση του σώματος είναι ένας τρόπος να κυκλοφορήσει το αίμα καλύτερα στο σώμα. Το αίμα είναι ο «μεταφορέας» που οδηγεί το οξυγόνο και τα θρεπτικά στοιχεία στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του. Με αυτόν τον φυσικό τρόπο, θα καταφέρεις επιτέλους να ανακουφιστείς από το έντονο στρες, η διάθεσή σου σταδιακά θα ανακάμψει, αφού το σώμα μας, όσο βρίσκεται εν κινήσει, ανεβάζει τα επίπεδα των ενδορφινών και έτσι, θα νιώθεις πολύ πιο ξεκούραστη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Extra tip: Αφού απολαύσεις ένα καλό πρωινό και πάρεις μία κάψουλα ALTION Tonovit ® για να ξεκινήσεις τη μέρα, κάνε μία παράκαμψη πριν το γραφείο και πήγαινε μία βόλτα από το γυμναστήριο. Έχει αποδειχθεί πως η πρωινή γυμναστική επιταχύνει το μεταβολισμό μας!

tonwsi 2

Πες «αντίο» στις παλιές σου συνήθειες

Αν είσαι από εκείνες που χρειάζονται πάνω από τρεις καφέδες για να παραμείνουν «ενεργοποιημένες» μέσα στην ημέρα, ξέρουμε ήδη ποια είναι η πρώτη συνήθεια που πρέπει να αποχωριστείς για να… καλωσορίσεις τον πιο… wellbeing εαυτό σου! Μπορεί ο καφές να είναι το ρόφημα στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουν όταν καταβάλλονται από την κούραση, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωσή του, προκαλεί διαταραχές στο ύπνο που ίσως δεν επιτρέπουν στον οργανισμό σου να ξεκουράζεται όσο θα έπρεπε. Εμείς σου προτείνουμε να αντικαταστήσεις τον καφέ με νερό. Όταν ο οργανισμός μας δεν ενυδατώνεται καλά, κουράζεται ευκολότερα και περισσότερο, ενώ, μας «προειδοποιεί» με αφόρητους πονοκεφάλους που δυσκολεύουν επιπλέον την καθημερινότητα.

tonwsi 3

Σε κάθε περίπτωση, όσο εξαντλητική και αν είναι η ρουτίνα σου, χρειάζεται να βρίσκεις τρόπους να ξεκουράζεσαι και να δείχνεις στον εαυτό σου πως τον… σκέφτεσαι και τον αγαπάς. Τέλος, μην ξεχνάς πως πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση που αφορά την υγεία σου, καλό θα ήταν να ζητήσεις την συμβουλή του γιατρού σου. Εκείνος γνωρίζει όλα όσα χρειάζεται, για να σε κατευθύνει προς την καλύτερη επιλογή.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 63535/12-06-2018

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

***VI-90188-ALTION-3/2019