Υποφέρεις από αλλεργική ρινίτιδα; Δες πώς θα την αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Υποφέρεις από αλλεργική ρινίτιδα; Δες πώς θα την αντιμετωπίσεις με φυσικό τρόπο

Με υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου

Μπορεί την αλλεργική ρινίτιδα να την έχεις στο μυαλό σου μόνο σαν σύμπτωμα της Άνοιξης όταν αυτή έχει έρθει πια για τα καλά, όμως σε περίπτωση που δεν το γνώριζες μπορεί να υποφέρεις από αυτή την αλλεργία και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Η υγρασία και η σκόνη μπορούν να ταλαιπωρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό περισσότερο από όσο φαντάζεσαι, προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η αλλεργική ρινίτιδα.

Ρινική συμφόρηση, καταρροή, αλλά και έντονη φαγούρα στη μύτη, είναι μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσεις μετά από έκθεση σε γνωστό αλλεργιογόνο. Μπορείς όμως προτού πας στο φαρμακείο να την αντιμετωπίσεις και με φυσικό τρόπο.

Ρόφημα #1:

1 κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδο
2 ραπανάκια
1 κομμάτι ginger (4 εκατοστά)
μισό καρότο
λίγο νερό

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και πιες το αμέσως.. Συστήνεται να πίνεις το ρόφημα αυτό 3 φορές τη μέρα (φρέσκο κάθε φορά) μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα της ρινίτιδας.



Ρόφημα #2:

3-4 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο
1 μήλο

Καθάρισε το μήλο και το καρότο (ίσα ίσα να φύγει η φλούδα), κόψε τα σε μικρά κομμάτια, ρίξε τα στο μπλέντερ και πρόσθεσε και το σέλινο. Ρίξε και λίγο νερό και ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιες το συγκεκριμένο χυμό με άδειο στομάχι όταν τα συμπτώματα είναι αρκετά έντονα.