Ηθικό ακμαιότατο;

Ηθικό ακμαιότατο;

Ο ψυχολόγος σας συμβουλεύει.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωματική σας υγεία είναι η ψυχική σας υγεία. Οι ειδικοί σας δίνουν απλές οδηγίες για να την εξασφαλίσετε.

· Γίνετε εγωίστριες. Είτε θέλετε να αναζητήσετε τη συμβουλή των ειδικών, είτε με το να κάνετε διαλογισμό, ή τηρώντας ημερολόγιο, είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για να μάθετε καλύτερα για τον εαυτό σας, τους φόβους σου, και τι θέλετε από τη ζωή αυτές τις μέρες. Όταν δεν καθορίζετε προτεραιότητες στην καθημερινότητα σας ή δεν αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας, εσείς οι ίδιες στερείτε της ευκαιρίας, να «καθαρίσετε» το μυαλό σας και να αποκτήσετε νέα προοπτική.

· Γίνετε πιο κοινωνικές. Είναι σπάνιο για ένα άτομο που ζει μοναχικά, να μπορεί να εξακολουθεί να είναι ευτυχισμένο, λένε οι ειδικοί. Έχοντας ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη φυσική αλλά και ψυχική υγεία, οπότε επιδιώξτε να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, όπου θα συναναστρέφεστε με ανθρώπους που νοιάζεστε για αυτούς ή που έχετε κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα.

· Ασχοληθείτε με κάποιο σπορ ή άσκηση. Για να κρατήσετε τη διάθεση σας ανεβασμένη, προγραμματίστε κάποια σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα. Η άσκηση μπορεί να είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό. Μια έντονη προπόνηση, μια καλή παρτίδα τένις ή μια ανέμελη βόλτα με το ποδήλατο, μπορεί να είναι μια πραγματικά τονωτική ένεση στη διάθεση σας.