Γιατί ξυπνάς ιδρωμένη εάν το προηγούμενο βράδυ έχεις πιεί πολύ;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γιατί ξυπνάς ιδρωμένη εάν το προηγούμενο βράδυ έχεις πιεί πολύ;

Επηρεάζει το αλκοόλ τον ύπνο σου;

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί από το να ξυπνήσεις με hangover, είναι να ξυπνήσεις και με hangover και ιδρωμένη. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Το αλκοόλ είναι αυτό που παρακινεί το σώμα σου και ιδρώνει και γι’ αυτό ίσως να ξυπνάς σε βρεγμένα σεντόνια το επόμενο πρωί εάν το βράδυ έχεις βγει κι έχεις πιεί αρκετά.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το σώμα μας ανταποκρίνεται στο αλκοόλ με ιδρώτα για διαφορετικούς λόγους. «Αυτό επηρεάζει το νευρικό μας σύστημα, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να απορρίπτει την ικανότητα του σώματός μας να αντιλαμβάνεται και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του», αναφέρει η Brigitte Zeitlin, ιδρύτρια του BZ Nutrition. «Αισθανόμαστε ότι έχουμε εξάψεις και ζεσταινόμαστε, και ιδρώνουμε γιατί αυτός είναι ο φυσικός τρόπος του σώματος για να ρίξει τη θερμοκρασία του.

«Πολλές φορές επίσης έχει να κάνει και με την καρδιά και το κυκλοφορικό μας σύστημα. Το αλκοόλ μπορεί να επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό ή να προκαλέσει αρρυθμία στην καρδιά που προκαλεί αγγειοδιαστολή, δηλαδή διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων» αναφέρουν οι ειδικοί. «Αυτή η αγγειοδιαστολή μετακινεί το θερμό αίμα πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματός μας, προκαλώντας ολόκληρο το σώμα να αισθανθεί ζεστό ή κοκκινισμένο, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση».

Σε κάθε περίπτωση μπορείς την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις να επισκεφθείς και τον γιατρό σου για ένα check-up.